BABJAK

Dve šokantni biografiji o JFK

Objavljeno 22. oktober 2013 13.51 | Posodobljeno 22. oktober 2013 13.51 | Piše: E. B.

John F. Kennedy je bil nenasiten babjak, naznanja biografija, ki bo izšla pred obletnico.

JFK je bil nenasiten babjak.

NEW YORK – Od atentata na Johna F. Kennedyja je minilo že skoraj pol stoletja, tik pred obletnico smrti enega najbolj karizmatičnih predsednikov v ameriški zgodovini pa se obeta vrsta biografij – James Swanson, denimo, v ospredje postavlja sam umor, pisateljica Sarah Bradford pa življenje slovite prve dame.

Nenasiten babjak

Jacqueline Kennedy je po tragičnem dogodku le težko ubežala neizmerni pozornosti javnosti, ki je bila do vdove tako občudujoča kot tudi kritična obenem, čedalje privlačnejša pa je postajala njena zasebnost. Ali so njen zakon z JFK resnično ogrožale le lovke seks bombe Marilyn Monroe ali se je predsednik predajal čarom tudi drugih oboževalk? Kot razkriva Bradfordova, naj bi bil prvi mož ZDA nenasiten babjak, ki naj bi potreboval seksualno potešitev prav vsak dan, sicer bi ga udaril glavobol, zato je bil zelo dobro seznanjen z vsemi pripravnicami in tajnicami Bele hiše. Tudi po več naenkrat naj bi si jih privoščil, kažejo podatki. Zelo rad je prirejal tudi divje in povsem nediskretne zabave ob bazenu, kamor je vabil znane igralke, njegovo skrbno osebje pa je poskrbelo, da so ga zadovoljevala tudi izurjena dekleta na klic. Njegova največja poslastica pa so bile – device, ki jim je nedolžnost najraje vzel kar v svoji zakonski postelji. Jackie je nezvestobo prenašala stoično, kažejo izpovedi: vse dokler ni zanemarjal starševskih in zakonskih dolžnosti, je skoki čez plot niso motili, nedotakljive so bile le njene prijateljice.

Po atentatu naj bi brat ukradel njegove možgane

Podobno šokantna pa bo tudi druga biografija, napovedujejo založniki. Swanson je namreč postregel s strašljivo teorijo, češ da je Robert Kennedy po atentatu ukradel bratove možgane. Po končani obdukciji naj bi takratni generalni tožilec skril organ, shranjen v posodi iz nerjavečega jekla pri ameriški tajni službi, obdukcijsko gradivo ter preostala poročila in analize: da bi prikril razkritje dokazov o morebitni zaroti ali pa – verjetneje – o Johnovem zdravju (predsednik je trpel za addisonovo boleznijo, neustreznim delovanjem ščitnice in bolečinami v hrbtenici) in čezmernem uživanju različnih zdravil.

Deli s prijatelji