NEZAKONITO

Državne evre je z lažjo ‘kasiralo‘ 200.000 ljudi

Objavljeno 25. april 2012 19.08 | Posodobljeno 25. april 2012 19.08 | Piše: T. L.

Od vseh, ki so jih ujeli pri nečednem početju, bo država zahtevala povrnitev denarnega nadomestila, do katerega niso upravičeni.

Facebook je seznanjen tudi z aktualnimi dogodki

ATENE – Uradnik grškega ministrstva za delo je dejal, da so zaustavili izplačilo različnih nadomestil, vključno s pokojninami, za več kot 200.000 ljudi, ki so se z lažmi vsak mesec prikopali do državnega denarja. Denar jim ali ni več pripadal ali pa so bili upravičenci denarnega nadomestila že pokojni. V kolikšni meri so lažni prejemniki nadomestil načeli grški državni proračun, kaže podatek, da 200.000 ljudi pomeni približno dva odstotka grške populacije. Grške oblasti pa so na dodatna preverjanja, komu izplačujejo denar, prisilile mednarodne inštitucije, ki so Grčiji posojale denar, da bi se izvlekla iz težke gospodarske krize.

Denar bodo morali vrniti

Med preverjanjem so odkrili številne družine, ki so prejemale pokojnino mrtvih članov družine, odkrili so, da so se oblastnikom za siromake izdajali tudi bogataši in tako dobivali nadomestilo in še marsikaj zanimivega se je našlo. Od vseh, ki so jih ujeli pri nečednem početju, bo država zahtevala povrnitev denarja, ki so ga nezakonito prejemali, je še dejal eden od uslužbencev ministrstva.

Deli s prijatelji