ZARADI PIJANEGA

Drama na letu iz Stockholma: pilot s sekiro razbil vrata

Objavljeno 06. avgust 2015 18.04 | Posodobljeno 06. avgust 2015 18.01 | Piše: Mo. S.

Krepko pijani 53-letni moški se je zaklenil v toaletne prostore, ven pa ga kar ni in ni bilo.

Fotografija je simbolična

STOCKHOLM – Namesto da bi potnike prijazno pozval, naj se pred pristankom usedejo in pripnejo, je bil pilot, ki je upravljal enega od letov na Švedskem, prisiljen uporabiti kar sekiro.

Krepko pijani 53-letni moški se je namreč zaklenil v toaletne prostore, ven pa ga kar ni in ni bilo. Zgodilo se je le 10 minut pred predvidenim pristankom na letališču v kraju Örnsköldsvik na vzhodu Švedske. Najprej so ga ven poskušale spraviti stevardese, vendar zaman, tako da je moral stvari v svoje roke vzeti sam pilot – s sekiro je razbil vrata, je poročal NBC News.

Dovolj trezen za polet?!

Kaj točno je možakar počel v stranišču (ali ga namenoma ni hotel zapustiti ali pa je morda omedlel), pristojni niso pojasnili. Na očitke, zakaj so ga na letalo spustili pijanega, pa so odgovorili, da je bil ravno dovolj trezen za polet.

Ker se je pilot ukvarjal s pijanim moškim, je moral upravljanje letala za nekaj časa prevzeti kopilot, da so lahko varno pristali. Takoj po pristanku so možakarja prijeli možje pravice, čaka pa ga do pol leta zaporne kazni, saj je kršil zakon o letalskem prometu. 

Deli s prijatelji