NAPETA VEČERJA

Drama na Balkanu: srbski premier v restavraciji napadel kosovskega

Objavljeno 16. marec 2017 09.32 | Posodobljeno 16. marec 2017 09.34 | Piše: A. K.

Prepir se je začel zaradi odločitve kosovske vlade, da vse premoženje, ki je bilo registrirano na nekdanjo SFRJ, odslej pripada Kosovu.

Aleksandar Vučić je z rezultatom verjetno zadovoljen.

SARAJEVO – Predsedniki vlade Srbije, Kosova in Albanije so se sinoči sestali v Sarajevu v pričakovanju zasedanja premierjev šestih držav zahodnega Balkana. Aleksandar Vučić, Isa Mustafa in Edi Rama so v Sarajevo prispeli pred kolegi iz Makedonije in Črne gore, gostitelj večera pa je bil predsednik sveta ministrov Bosne in Hercegovine. Druščina se je po poročanju Jutarnjega lista zbrala v neki sarajevski restavraciji, ki je bila primerno varovana.

Čeprav je bilo sprva srečanje, prvo po dolgem času, ko so se Vučić, Mustafa in Rama srečali iz oči v oči, še posebej po zaostritvi odnosov med Srbijo in Kosovom, sproščeno, se je pozneje izkazalo, da si moški niso tako naklonjeni, kot je bilo sprva videti. Kot poroča srbski Blic, si bodo zbrani večer zagotovo zapomnili po besednem soočenju med Vučićem in Mustafo. Tega naj bi Vučić le nekaj trenutkov za tem, ko je sedel za mizo, vprašal, kaj se »dogaja z odvzemanjem premoženja na Kosovu« in »ali je Mustafa vse organiziral sam ali je imel pomočnike«.

Vučić je s tem verjetno mislil na odločitev kosovske vlade, ki je sklenila, da vse nepremično premoženje, registrirano na ime nekdanje SFRJ, pripada Republiki Kosovo. Kot pravi dobro obveščeni vir, naj bi bilo razpoloženje zaradi Vučićevega napada na trenutke precej neprijetno.

 

Deli s prijatelji