GRDOBIJA

Donald Trump odiral študente

Objavljeno 28. avgust 2013 20.00 | Posodobljeno 28. avgust 2013 20.00 | Piše: E. B.

Njegova univerza se je znašla na manhattanskem sodišču.

Kaj na obtožbe poreče Melania, še ni znano.

NEW YORK – Je Donald Trump res odiral ambiciozne študente? Ameriški nepremičninski tajkun naj bi prek lažne univerze kradel mladim upom poslovnega sveta. Newyorški tožilec od mogotca v imenu domnevno opeharjenih zdaj zahteva štirideset milijonov dolarjev odškodnine, za toliko naj bi namreč med letoma 2005 in 2011 opeharil študente in jim povzročil nepopravljivo škodo. Univerza, ki je ta naziv vrsto let uporabljala brez licence in se šele od 2011 uradno imenuje Trumpov inštitut, je namreč od vpisanih zahtevala udeležbo na dragih in po večini neuporabnih seminarjih, jim zaračunavala mastne prijavnine, predavanja prek spleta in različne dodatke, ki naj bi jih potrebovali med tridnevnim programom, ta pa nazadnje menda ni izpolnil nobenih pričakovanj – niti jim ni posredoval obljubljenih znanj o nepremičninskem trgu ali jim ponudil napovedanega praktičnega dela –, čeprav so nekateri za dodatno mentorstvo, ki naj bi jih pospremilo do uspešne sklenitve prvega posla, doplačali od 10.000 do 35.000 dolarjev, niti jim ni omogočilo fotografiranja z opevanim Donaldom Trumpom, poroča glavni državni tožilec Eric Schneiderman – na voljo jim je bila namreč le njegova kartonasta podoba v naravni velikosti.

Univerza se je znašla na manhattanskem sodišču

Okoli pet tisoč razočaranih študentov, ki naj bi zapravili od 1500 do 35.000 dolarjev in si po priporočilu šarlatanskih profesorjev še povečali limite na bančnih karticah, da bi ustregli učnim zahtevam, se je zdaj spravilo nad upravo pokvarjene ustanove, ki naj bi s spretnimi marketinškimi potezami in praznimi obljubami odrla naivne potrošnike – vse to z zlorabo zvezdniškega statusa Donalda Trumpa, ki je študentom, razočaranim po tridnevnem izobraževanju, za podobno nesramne zneske ponudil še dodatni, drag in elitni program, ki pa menda ravno tako ni obrodil želenih sadov. Na odmevno tožbo se je odzval tudi predstojnik univerze, Trump. Prepričan je, da je tožba politično motivirana, saj naj bi se mu tako maščeval tožilec, še vedno besen, ker nepremičninar pred dvema letoma ni izdatneje prispeval k njegovi kampanji za stolček glavnega državnega tožilca, a Schneiderman je že zavrnil te namige.

Trumpova obramba je naznanila, da bo primer nedvomno padel v vodo, ko bodo svojo plat zgodbe predstavili podporniki zloglasne univerze: na tajkunovo stran naj bi se na manhattanskem sodišču s pisnimi izjavami postavilo kar 11.000 zadovoljnih študentov.

Deli s prijatelji