ISKANJE MAME

Dojenček iz Burger Kinga

Objavljeno 06. april 2014 18.51 | Posodobljeno 06. april 2014 18.51 | Piše: S. I.

Američanka, ki jo je mama po rojstvu pustila v lokalni restavraciji, je po 27 letih prek facebooka našla svojo mater.

Katheryn Deprill je prošnjo za pomoč pri iskanju mame objavila na facebooku. Foto: Facebook

Katheryn Deprill, ki jo je mati le nekaj ur po rojstvu pustila v stranišču restavracije s hitro prehrano v Allentownu v ameriški zvezni državi Pennsylvania, je po 27 letih spoznala svojo mamo, in to zaradi spletnega družabnega omrežja.

Deprillova, ki medijem ni razkrila mamine identitete, je povedala, da ji je mama razložila, da je zanosila po posilstvu med počitnicami v tujini. Hčerkico je rodila pri 17 letih v svoji sobi. Starši niso vedeli, da je noseča, saj se jim ni upala povedati, kaj se je zgodilo. »Pustila me je tam, kjer je vedela, da me bodo našli. Ni me hotela kar zavreči,« je dejala Katheryn Deprill. Mama jo je zato odložila v stranišču lokalnega Burger Kinga.

Kampanja na facebooku

Katheryn, ki dela kot reševalka in ima tri otroke, je na začetku marca na spletnem družabnem omrežju facebook sprožila kampanjo, da bi našla svojo biološko mamo. Njeno fotografijo z opisom, kaj se ji je zgodilo po rojstvu, si je na facebooku delilo več kot 32.000 ljudi. »Iščem svojo mamo,« je pisalo. »Prosim, pomagajte mi jo najti in delite to sporočilo. Morda ga bo videla.«

Katheryn Deprill sta posvojila Brenda in Carl Hollis iz Allentowna, kjer živi še zdaj. John Waldron, odvetnik, ki je uredil srečanje med Katheryn in njeno mamo, je lokalni televizijski postaji povedal, da je mama po žalostnem dogodku tudi ostala v Allentownu: na kampanjo je naletela že nekaj dni po prvi objavi. »To je šele začetek. Spoznali sta se in nameravata ostati v stiku,« je dejal, a podrobnosti ni hotel razkriti.

Deli s prijatelji