UŠEL ZAPORU

Dobrotnik rešil Uroša

Objavljeno 24. februar 2012 20.45 | Posodobljeno 24. februar 2012 20.38 | Piše: B. C.

Neznanec je na Novi Zelandiji pomagal iz težav 30-letnemu Urošu Zupancu.

WELLINGTON – Novozelandski časnik Daily Post poroča o neobičajnih pojavih dobrodelnosti, ki je v zadnjih dneh zajela mestece Rotorua na Severnem otoku države. V eni od zgodb nastopa tudi 30-letni Slovenec Uroš Zupanc, ki mu je verjetno pretilo nekaj dni zapora, ker je prenočišče, v katerem je bil v noči na 15. februar, zapustil, ne da bi plačal račun v vrednosti 54,60 evra.

Prazni žepi

Policisti so ga ujeli in v začetku tega tedna posadili na zatožno klop pristojnega sodišča, tožilec je prebral obtožbo, sodnica Jocelyn Munro pa je začela glavno obravnavo. Obtoženemu Uroshu, kakor ga imenujejo v novozelandskem časniku, je ponudila možnost, naj plača svoj dolg in bo lahko svoboden odšel, vendar pa ji je ta odgovoril, da nima v žepu niti beliča.

Po dvorani, v kateri je bilo tudi kar nekaj občinstva, je završalo, k Zupančevi zagovornici Gisele Schweizer pa je pristopil eden od tako imenovanih predstavnikov javnosti, ji nekaj zašepetal in odvetnica je čez hip nagovorila sodnico: »Ta gospod je pripravljen plačati račun za mojega klienta.«

Dobrotnik

»Imate pa res srečo, da bo popolni neznanec odplačal vaš dolg,« je Zupancu rekla sodnica Munrojeva, udarila s kladivcem in končala proces. Zupanc se je v slabi angleščini strinjal z njo, pišejo v Daily Postu in obžalujejo, da dobrotnik, ki se jim je predstavil z Lindsay Wilson, ni hotel odgovoriti na njihovo vprašanje, zakaj je pomagal Slovencu, ki ga prej ni nikoli videl.

Deli s prijatelji