SREČEN KONEC

Do sina s semenčicami pokojnega partnerja

Objavljeno 19. julij 2014 21.19 | Posodobljeno 19. julij 2014 21.18 | Piše: A. J.

Po smrti zaročenca in dvojčkov zdaj končno uživa v materinstvu.

Najprej kariera, nato bi ostale doma.

MANCHESTER –  Potem ko je preživela pravo kalvarijo, se je 32-letni Britanki Michelle Clark pred meseci končno nasmehnila sreča: po tragični smrti zaročenca in dvojčkov, ki sta ju zaplodila, je znova zanosila, čeprav je bil oče otroka Karl Davis takrat že pokojen.

Michelle in Karl sta bila parček kot iz pravljice. Leta 2001 sta se prek sorodnikov seznanila in se pri priči zaljubila. Ko sta se po šestih srečnih letih skupnega življenja odločila, da si bosta ustvarila družino, se je njuno življenje obrnilo na glavo. Karla so se nenadoma začele lotevati nenavadne jutranje slabosti, ki so jih zdravniki sprva pojasnili kot težave z zgago. Kmalu zatem so po zaslugi laboratorijskih izvidov ugotovili, da ima levkemijo. Kljub smrtonosni bolezni se ni želel odreči sanjam o očetovstvu. Tik pred začetkom terapije leta 2007 je dal zamrzniti semensko tekočino, saj med zdravljenjem s kemoterapijo po naravni poti ne bi mogel spočeti otroka. Medtem ko se je zdravil, je njegova zaročenka s pomočjo umetne oploditve zanosila. Kmalu je izvedela, da pričakuje ne enega, ampak kar dva otročička. »Morala bi biti nora od sreče, toda občutki so bili mešani, saj nisva vedela, ali bo Karl živel dovolj dolgo, da bo spoznal svoja otroka,« se danes spominja Clarkova, ki je prav med prvo nosečnostjo najbolj trepetala za izbrančevo življenje.

Ko je bila noseča komaj tri mesece, je bodoči očka umrl: star je bil 27 let. Štiri mesece po njegovi smrti sta se – sicer prezgodaj – rodila dvojčka Karl in Ria. Drobcena novorojenčka, vsak od njiju je tehtal manj kot pol kilograma, sta šest dni po rojstvu drug za drugim umrla.

Clarkova se kljub tragični usodi ni vdala. Odločena, da bo izpolnila pokojnikovo željo, se je novembra 2011 znova odločila za umetno oploditev. Septembra 2012 je izvedela, da je zanosila. Pokojnemu zaročencu je rodila zdravega dečka, ki mu je nadela ime Max. »Bila sem obupana, ker sem izgubila Karla in dvojčka, toda zdaj bom imela delček Karla za vedno pri sebi,« pojasnjuje neobičajno odločitev Clarkova, ki jo materinstvo prav zaradi povezave s pokojnikom še dodatno osrečuje. 

Deli s prijatelji