NADLEGA

Divja mačka ju je ustrahovala dva dni

Objavljeno 07. julij 2014 21.11 | Posodobljeno 07. julij 2014 21.11 | Piše: U. S.

Zverinica se je priklatila v dom upokojenih zakoncev, ven ni hotela.

Lev Marjan.

LONDON –  Divja mačka je grozeče zrla z okna na pretresenega Brucea Gougha, potem ko je pobesnela in ga napadla v njegovem domu. Groza se je sprevrgla v bes, ko je poskušal žival, ki je skozi odprto okno skočila v hišo, odgnati z metlo. Ugriznila ga je in opraskala, zaradi česar je moral poiskati zdravniško pomoč, dobil je injekcijo proti tetanusu, še prej pa je divjala po hiši in razbila nekaj starin; potem je splezala po zavesah pod strop in se ni pustila pregnati.

Bruce in njegova 77-letna žena Eileen sta jo obupana zaprla v spalnico ter se poskušala domisliti, kako bi se znebila vsiljivke in se ognila še večji katastrofi. Poklicala sta združenje za zaščito živali, a jima je, na njuno začudenje, odreklo pomoč, češ da je demonsko bitje neukročeno. Težek preizkus za upokojenca se je nadaljeval tudi naslednjega dne, ko je mačka prhala in sikala in si verjetno mislila, da ju je ukrotila.

Gough, upokojeni inženir vesoljske tehnologije, je povedal, da se je drama začela v četrtek, ko sta z ženo gledala televizijo: »Zagledal sem mačko, stala je med vrati, verjetno je skočila skozi spalnično okno. Vstal sem, ona pa je oddirjala v sobo, našel sem jo pod posteljo. Hotel sem jo privabiti ven, a se ni dala, zato sem stopil po metlo. Ko sem jo poskušal izbezati, je skočila vame in v podlaket zasadila zobe in kremplje. Ponorela je, letala po sobi in prevračala stvari.« Njegova žena, upokojena medicinska sestra, je dodala: »Na žalost je mačka v sobi opravila malo in veliko potrebo, tam zdaj zelo smrdi. Zaprla sva vrata in jo tam pustila. Bruce je krvavel, rekla sem mu, da bi moral v bolnišnico zaradi tveganja okužbe. Mačka je splezala po zavesah in čepela na okvirju, tam je bila tudi naslednje jutro.« A štirinožno bitje ni vedelo, da imata Goughova soseda: 58-letni Andrew Fox je prišel na pomoč kot pravi motorist, oblečen v usnje, ki ga je zaščitilo pred zobmi in kremplji. Nekaj časa sta se preganjala, potem pa je Fox (lisjak po slovensko) le ujel zverinico, jo izpustil pred hišo in 48-urne nočne more v Charthamu (Kent) je bilo konec.

Deli s prijatelji