BOJ

Delničarji v boj 
za hrenovke

Objavljeno 10. april 2016 16.30 | Posodobljeno 10. april 2016 16.30 | Piše: U. S.
Ključne besede: hrenovke

Udeleženec Mercedesovega sprejema si je hrenovke zavil še za domov.

Tudi ljubezen do hrenovk je lahko vzrok za prepir. Foto: Shutterstock

BERLIN  – Človek si predstavlja, da srečanje delničarjev podjetja, kot je nemški Mercedes, poteka mirno, uglajeno, tokrat pa so na vsakoletnem srečanju morali posredovati policisti. Vnel se je namreč boj, povod pa so bile – hrenovke!

To švabsko specialiteto iz kraja na jugu Nemčije, kjer je doma podjetje, so postregli na sprejemu v Berlinu, kjer jih navadno ni mogoče dobiti; začelo se je, ko je neka delničarka opazila moškega, ki si je na krožnik naložil precej več hrenovk, kot se je njej še zdelo primerno in razumno. Moški je menda obarjene klobase potem še lepo zavil, namen je bil jasen: odnesti jih je hotel domov. Ženska je pristopila in mu povedala, naj tega ne počne, soočenje pa je kmalu preraslo v glasen prepir. Postalo je tako grdo, da so se odgovorni odločili ukrepati. »Poklicati smo morali policiste, da so umirili strasti,« je povedal Manfred Bischoff, predsednik uprave, in pristavil, da se bodo morali odločiti, kako bo v prihodnje: ali bodo imeli še več hrenovk ali pa jih bodo povsem opustili. Kdo sta bila delničarja, ki sta si skočila v lase, niso sporočili, znano pa je, da je ženska že vložila tožbo zaradi žaljenja.

Samopostrežni bife, seveda bogato obložen in raznovrsten, je nujen na srečanjih nemških podjetij. In tako je bilo tudi na Mercedesovem sprejemu: z Daimlerja so sporočili, da so za 5500 delničarjev pripravili 12.500 hrenovk! Nad njimi so Nemci pač navdušeni: dobro je na primer znano, da v menzah pri Volkswagnu strežejo najboljše karijeve klobase. Mimogrede: leta 2015 so prodali več obarjenih klobas kot avtomobilov!
 

Deli s prijatelji