DOBROTA SIROTA

Darovala ledvico,
 dobila odpoved

Objavljeno 26. april 2012 15.57 | Posodobljeno 26. april 2012 15.57 | Piše: A. J.

Američanka je šefinji darovala organ, v zahvalo pa izgubila službo.

Med zelo iskanimi organi so ledvice.

NEW YORK – Mati samohranilka Debbie Stevens iz New Yorka je ponudila nadrejeni Jackie Brucia svojo ledvico, ker ta ni mogla dobiti darovalca. Po presaditvi pa ji je 61-letna Jackie dala odpoved, ker je pač dobila tisto, kar je hotela.

Zdaj zahteva nazaj svojo ledvico

»Počutim se izdano. To je moja najbolj boleča in najhujša izkušnja. Ne morem verjeti, da je to storila,« pripoveduje pretresena 47-letna Debbie, mati dveh otrok, ki je do leta 2010 delala za podjetje Atlantic Automotive Group, potem pa se je preselila na Florido. Po nekaj mesecih je šla na obisk v New York in se sestala z nekdanjo šefinjo. Ta ji je kmalu zaupala, da išče darovalca, zato ji je Debbie ponudila svojo ledvico. Po nekaj tednih se je vrnila v veliko jabolko in Jackie jo je znova zaposlila.

»Bila je moja šefinja, spoštovala sem jo. Nisem hotela, da umre. Vedela sem, da potrebuje darovalca, hotela sem ji pomagati,« je dejala Debbie, ki je imela po operaciji avgusta lani tedne in tedne težave zaradi posledic presaditve. Kljub temu je bila mirna, saj je vedela, da je s tem humanim dejanjem rešila življenje šefinji. Zaradi bolečin je pozneje vzela še nekaj dni bolniške, a ko je prišla znova v službo, je Jackie ni dočakala z odprtimi rokami. »Ne moreš prihajati in odhajati, kakor se ti zdi. Drugi zaposleni bodo mislili, da imaš pri meni posebne privilegije,« ji je dejala. Vročila ji je odpoved in pojasnila, da »Debbie ni dobro delala«. Stevensova je podala tožbo, v kateri trdi, da jo je šefinja le grobo izkoristila in potem odpustila. Ker ima tudi humanost svoje meje, zdaj zahteva nazaj svojo ledvico. Da bi se to zgodilo, bo potrebovala kar štiri operacije. Šefinja je zadevo komentirala takole: »Zame je storila nekaj čudovitega. Vedno ji bom hvaležna. Nič slabega ne morem reči o njej.«

Deli s prijatelji