NENAVADNO DOGAJANJE

Župnik se je sprl z verniki, skoraj so se stepli

Župnijo je zapustil in se menda ne bo vrnil.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iStockphoto

KOTORIBA – Po besedah prič je med nedeljsko mašo v Kotoribi blizu Čakovca izbruhnil verbalni spopad med župnikom in verniki, ki je bil na robu fizičnega incidenta. Kot pišejo hrvaški mediji, je župnik zapustil župnijo in se ne bo več vrnil.

Verniki so bili v nedeljo med jutranjo mašo neprijetno presenečeni, ko je začel župnik klicati imena nekaterih posameznikov, ki niso bili prisotni, med glavno mašo pa je nato po 10 minutah prišel od oltarja in se začel prepirati skoraj z vsemi v cerkvi. Spor je že skoraj prešel v fizični spopad, ko je župnik vernikom rekel, da mu je vseeno, ali bodo ostali pri maši in da lahko zapustijo cerkev, kar so po pripovedovanju ene zmed prič za hrvaške medije tudi naredili. 

»Vemo, da je župnik samo človek in da je še mlad, z vsemi človeškimi vrlinami in napakami, a preko nekaterih besed in žalitev, ki jih je izrekel, preprosto ne moremo iti, ne glede na to, kako krščansko je odpuščati,« je še povedala neimenovana priča. Omenjeni župnik je župnijo prevzel avgusta 2014. Na začetku je bilo vse v redu, nato pa so se začele težave. Župnik je znal zamujati k maši ali pa je zaspal in so ga morali buditi. V zadnjem času se je sprl tudi z žensko, ki je učila verouk, kaplja čez rob pa je bil nedeljski incident. V Kotoribi naj bi do konca tedna dobili novega župnika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije