VIRUS HERPESA

Za novorojenčka usoden poljub

Nič kriva dojenčica je staknila okužbo, ki je ni zmogla premagati.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Mariana Sifrit je bila deklica, ki je umrla stara komaj 18 dni. Na svet je privekala popolnoma zdrava, nato pa je staknila eno od oblik virusa herpesa, ki mu je sledil meningitis in nato smrt. Oba starša so testirali na virus in ugotovili, da sta negativna, zato predvidevajo, da se je dojenčica okužila z dotiki ali s poljubi, ki jih je po rojstvu prejela mnogo.

Njena mamica je le 18 dni po rojstvu prek facebooka sporočila: »Naša princeska Mariana Reese Sifrit je danes zjutraj dobila krila. Bila je na očkovih rokah, z mamico tik ob njej. Trpljenje je končano, zdaj je ob gospodu.« Vsem se je zahvalila za podporo, upa pa, da bo zgodba njihove družine rešila mnogo novorojenčkov. 

Virus je Mariana najverjetneje staknila na poroki njene mame Nicole in očeta Shana. Tam se je komaj šest dni stare dojenčice veliko ljudi dotikalo in jo poljubljalo. Le dve uri po poroki sta že opazila, da zavrača hrano in se prebuja prepočasi. Nemudoma sta jo odpeljala v bolnišnico, a njeno zdravstveno stanje je šlo kljub vsemu le še navzdol. Prenehala je dihati, notranji organi so začeli odpovedovati. 

»Vaši novorojenčki naj bodo izolirani. Ne dovolite, da jih obiskuje kdor koli, in poskrbite, da si bodo nenehno umivali roke,« svetuje mamica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije