VROČE NA VRHU

VIDEO: Besna premierka v leopardjih čevljih napadla Junckerja

Mayeva je prišla v Bruselj z dodatnimi zahtevami.
Fotografija: Jean-Claude Juncker. FOTO: AP
Odpri galerijo
Jean-Claude Juncker. FOTO: AP

BRUSELJ – Vrh EU, na katerem so se zbrali voditelji vseh članic, mineva v znamenju brexita, britanskega izstopa iz EU, ki naj bi se zgodil marca naslednje leto. Britanska premierka Theresa May ima zaradi tega doma precej težav, zato je prišla v Bruselj, da bi ostale voditelje prepričala o dodatnih zagotovilih glede 'ločitve', a jih ni dobila.

Da je ta ločitev vse prej kot prijateljska, dokazuje precej jezen pogovor, ki ga je imela Mayeva s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem. Luksemburžan Juncker je znan po namazanem jeziku, njegovo ostrino pa je tokrat občutila britanska premierka, znana po svojih ekstravagantnih čevljih - tudi tokrat je nosila čevlje z leopardjim vzorcem -, ki pa je dala Junckerju vedeti, da tega ne bo tolerirala.

Kamere so pred skupinsko sejo voditeljev snemale pogovor (vendar ne besed) Junckerja in Mayeve, ki na prvi pogled ni bil najprijetnejši. »Rekel si, da sem meglena. Da, si!« so bralci z ustnic razbrali besede Mayeve. Juncker jo je hotel pomiriti in je zanikal, da bi to rekel.

Juncker je sicer v sinočnjem govoru nove zahteve Velike Britanije, ki jih je predstavila Mayeva, označil za »megleno nenatančne«.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije