VREMENSKA NAPOVED

V Sloveniji bo vročina popustila, na Hrvaškem pa ...

Lepo vreme bo ta vikend zagotovo zvabilo številne na morje.
Fotografija: Razglednica iz Pirana. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Razglednica iz Pirana. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Poletna sezona je na vrhuncu in marsikdo se bo ta vikend odpravil v obmorske turistične kraje. Preverili smo, kakšno vreme lahko pričakujete v naslednjih dneh v Sloveniji in na Hrvaškem ter kakšne so temperature morja. 

Napoved za hrvaško obalo

Večinoma bo sončno in vroče, jutri popoldne in proti večeru bodo na zahodu, severozahodu in severnem Jadranu mogoče posamezne plohe in nevihte. V nedeljo in ponedeljek bo oblačno s plohami, napoveduje Hrvaški hidrometeorološki zavod.

V Dalmaciji bo vroče in suho, tam bodo posamezne plohe mogoče šele v nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 31 stopinj Celzija. Od ponedeljka naprej naj bi bilo bolj sveže, ko se bo dnevna temperatura spustila na 28 stopinj Celzija.

Napoved za Hrvaško v soboto, 21. julija. FOTO: Dhmz
Napoved za Hrvaško v soboto, 21. julija. FOTO: Dhmz

Temperature morja

Božava 23, Dubrovnik 22, Hvar 23, Komiža 23, Krk 25, Mljet 23, Pulj 27, Rab 24, Split 22, Zadar 23.

Napoved za Slovenijo

Danes bo sončno, predvsem v hribovitem svetu bodo popoldne mogoče vročinske nevihte. Sicer pa obeti napovedujejo, da bo vročina popustila. Od jutri popoldne se obetajo krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. V nedeljo bo spremenljivo oblačno s plohami in z nevihtami, vročina bo popustila.

Temperature morja in jezer

Koper 27, Blejsko jezero 22, Bohinjsko jezero 21 stopinj.

Pred nami je najbolj prometno obremenjen konec tedna, zato se pripravite. Kako? Preberite v prispevku: Greste na morje? Idealen dan za to ste že zamudili

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije