DRŽAL OBLJUBO

Sovaščanom podaril polet z letalom

Pilot iz skromne indijske vasice je držal obljubo.
Fotografija: Veselja niso skrivali. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Veselja niso skrivali. FOTO: Twitter

Odkar pomni, je Vikas Džani sanjal o tem, da bi postal pilot. Za dečka iz skromne indijske vasice Sarangpur ni bilo prav veliko upanja, da mu bo to uspelo, a vendar je vztrajal in sledil svoji želji, dokler se mu ni izpolnila. Tako je nedavno pridobil pilotsko dovoljenje in postal čisto pravi pilot komercialnega letala. Veliki dogodek je proslavil na prav poseben način, saj je organiziral polet za 22 starostnikov iz svoje vasi, ki do takrat še nikoli niso leteli.
Na potovanje je peljal 22 starostnikov. FOTO: Twitter
Na potovanje je peljal 22 starostnikov. FOTO: Twitter

Z njim so poleteli od New Delhija do Amritsarja, kar so označili za pustolovščino svojega življenja, saj pred tem nobeden ni videl niti letališča. Seveda so polet pričakali z mešanico vznemirjenja, radovednosti in tudi strahu. Prav vsi potniki so bili starejši od sedmih desetletij in dobro vedeli, da njihova telesa niso več tako vzdržljiva kot nekoč. Polet pa je večino popolnoma očaral in ganil.

​Po poletu je 90-letna Bimla povedala, da je bila prepričana, da ne bo nikoli letela. Prav tako je razkrila, da jim je Vikas že pred časom obljubil, da jih bo ponesel proti oblakom, če mu bo uspelo narediti izpit. »Številni ljudje dajejo obljube starostnikom, a on je držal svojo besedo,« je bila vesela Bimla.


Vikasov oče Mahendra Džani je skrajno ponosen na sinovo ganljivo gesto. Pravi, da je bilo za starostnike letenje z letalom svojevrstno romanje. »Vikas spoštuje starejše ljudi. To so bile njegove sanje. Svoje sanje je izpolnil, kar je zame najpomembneje. Vsi mladi bi morali slediti njegovemu zgledu in bi morali spoštovati starejše.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije