ŠOLANJE

Prijazni natakarici štipendija

Evoni je moškemu pomagala narezati hrano.
Fotografija: Predstavnik univerze ji je izročil ček za 10.000 evrov.
Odpri galerijo
Predstavnik univerze ji je izročil ček za 10.000 evrov.

Američanka Evoni Williams si je bolj kot kaj drugega želela na univerzo, a si tega ni mogla privoščiti. Po končani srednji šoli je začela delati v lokalni restavraciji s hitro prehrano, da bi privarčevala denar in se nekega dne morda le vpisala na nadaljnje šolanje. Tako gostje kot sodelavci so marljivo in prijazno 18-letnico nemudoma vzljubili. Zdaj se bodo Evoni zaradi truda že zelo kmalu izpolnile sanje o izobrazbi. Pred dnevi je restavracijo, v kateri najstnica dela, obiskal Adrian, ki je redna stranka. Pred kratkim je moral na operacijo in med zadnjim obiskom je imel velike težave, ko je poskušal razrezati hrano.
»Popolnoma sem izgubil koordinacijo in moč v rokah,« je pozneje povedal za televizijsko postajo. Adrian je sedel za postrežnim pultom in Evoni je hitro opazila, da ima težave. Brez razmišljanja mu je priskočila na pomoč, vzela nož in vilice ter mu hrano narezala na koščke. Njeno početje je opazila stranka, vse skupaj fotografirala, fotografijo pa še istega dne objavila na spletu.
Najstničino potezo je opazila gostja lokala in jo delila s svetom.
Najstničino potezo je opazila gostja lokala in jo delila s svetom.

»Ne vem, kako ji je ime, a slišala sem tega starejšega gospoda, ko ji je zaupal, da mu roke povzročajo težave. S seboj je vozil kisikovo bombo in težko je dihal. Brez oklevanja je dekle vzelo njegov pribor in mu narezalo kos šunke. Marsikomu se to ne bo zdelo nič posebnega, a gospodu je zagotovo pomenilo ogromno. Hvaležna sem, da sem bila priča temu dejanju, ki mi je polepšalo dan, ko je vse okrog nas vedno bolj črno«, je ob fotografiji zapisala Laura Wolf. Objava se je po spletu razširila kot blisk in opazili so jo tudi lokalni župan Bobby Hocking ter zaposleni na univerzi v južnem Teksasu, kjer so se odločili, da najstnici ponudijo štipendijo.
Predstavnik univerze ji je izročil ček za 10.000 evrov.
Predstavnik univerze ji je izročil ček za 10.000 evrov.

Obiskali so jo na delovnem mestu in ubogo dekle je od presenečenja zajokalo. »Vaša prijaznost in nesebična pomoč sta vrlini, ki ju želimo pri naših študentih,« je dejal namestnik dekana Wendel William, ko je presrečni najstnici podaril ček za 10.000 evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije