NAPOVED

Prihaja sprememba: vrača se neznosna vročina

Slovenija bo na robu območja s peklenskimi temperaturami.
Fotografija: V nekaterih delih Evrope naj bi se ponovno cvrli na vročini. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
V nekaterih delih Evrope naj bi se ponovno cvrli na vročini. FOTO: Getty Images/iStockphoto

LJUBLJANA – Evropski center za srednjeročne vremenske napovedi (ECMWF) napoveduje, da Evropi že v enem tednu grozi nova peklenska vročina. Vročinski val bi lahko zajel območje, ki ga je zajel že prejšnji vročinski val, medtem ko je Slovenija na meji tega območja, poroča istramet.hr. Ob tem dodajajo, da bi se s tem izpolnila spomladanska napoved Accuweatherja, ki je predvidel rekordne temperature v delih Portugalske, Belgije, Nizozemske, Nemčije in Skandinavije, za Balkan pa močne nevihte.

Peklensko vročino čez teden dni tako napovedujejo večjemu delu zahodne Evrope, Pirenejskemu polotoku, Franciji, Nemčiji, jugu Anglije, državam Beneluksa in Poljski, v Sloveniji pa naj bi se takšnim temperaturam vendarle izognili.



So pa tudi slovenski vremenoslovci napovedali, da nas bo že konec tega tedna dosegel vročinski val s temperaturami nad 30 stopinj Celzija, Arso pa je napovedal, da se bodo naslednji teden najvišje temperature gibale med 30 in 35 stopinjami. Konec tega tedna bodo še možne nevihte, naslednji teden pa naj bi bila možnost za tovrstne nevšečnosti majhna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije