ODLOČNA

Premierka rodila, oče bo ostal doma in skrbel za otroka

Sporočila je, da se z dojenčico dobro počutita.
Fotografija: Premierka Jacinda Ardern. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Premierka Jacinda Ardern. FOTO: Reuters

AUCKLAND – Novozelandska premierka Jacinda Ardern je rodila deklico. To je prvi otrok 37-letne premierke, ki je veselo novico delila na facebooku.

Sporočila je, da se z dojenčico dobro počutita. »Dobrodošla v naši vasi, malčica. Zelo sva srečna, da imava zdravo deklico, ki je na svet prišla ob 16.45 (po lokalnem času), težka 3,31 kilograma,« je zapisala na facebooku ob fotografiji s partnerjem Clarkom Gayfordom, na kateri v naročju drži otroka.



V bolnišnico v Aucklandu so jo sprejeli v dopoldanskem času štiri dni po roku, navaja britanski BBC.

Na položaju jo bo začasno nadomeščal njen namestnik Winston Peters, saj je že ob objavi nosečnosti sporočila, da si bo šest tednov po porodu vzela prosto.
 

Oče bo doma


Jacinda Ardern je januarja objavila, da pričakuje prvega otroka s partnerjem Gayfordom. »Jaz bom premierka in mama, Clarke pa oče, ki bo ostal doma in skrbel za otroka,« je takrat sporočila na instagramu.

Povedala je tudi, da je svojega partnerja oktobra lani prek facebooka seznanila, da bo postal oče, medtem ko je sodelovala na koalicijskih pogajanjih. Da je noseča, je namreč izvedela dva tedna pred tem, ko je nato 26. oktobra prisegla kot premierka. Je tudi najmlajša predsednica novozelandske vlade od leta 1856.

Z rojstvom otroka je postala druga predsednica vlade na svetu, ki je rodila na položaju. Prva je bila takratna pakistanska premierka Benazir Bhutto leta 1990, ki je prav tako rodila deklico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije