Zaradi virusa odpovedali beneški karneval, zaprte tudi šole (FOTO)

Število okužb s koronavirusom v Italiji preseglo 130.
Fotografija: FOTO: Manuel Silvestri Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Manuel Silvestri Reuters

Oblasti v italijanski deželi Benečija so sporočile, da se bodo zaradi širjenja koronavirusa vse prireditve v okviru beneškega pustnega karnevala zaključile drevi, poročajo italijanski mediji.
FOTO: Manuel Silvestri Reuters
FOTO: Manuel Silvestri Reuters

Prav tako so v Benečiji odpovedane vse druge prireditve, do 1. marca bodo med drugim zaprte tudi šole. Število okužb v Italiji je medtem preseglo 130.

Preberite še: Ministrstvo Slovencem svetuje previdnost pri vračanju domov


Pustni karneval v Benetkah se danes sicer kljub širjenju koronavirusa nadaljuje, saj so se v mestu zbrali številni ljudje. Festivali in povorke beneškega karnevala, ki sodijo med največje in najbolj znane pustne dogodke na svetu, pa se bodo sklenili drevi, je sporočil predsednik Benečije Luca Zaia. Po prvotnih načrtih bi sicer morali potekati do torka.

Število ljudi, okuženih z virusom sars-cov2, se je v Benečiji povzpelo na 25. Med njimi sta tudi dva starejša človeka, ki sta v bolnišnici v Benetkah.

Vključno do 1. marca bodo zaprti muzeji in šole po vsej deželi.


Šole in univerze bodo prihodnji teden zaprte tudi v deželah Lombardija in Piemont. V Lombardiji so po podatkih italijanskega ministrstva za zdravje doslej zabeležili 89 okužb s koronavirusom, v Piemontu pa šest.
REUTERS/Manuel Silvestri FOTO: Manuel Silvestri Reuters
REUTERS/Manuel Silvestri FOTO: Manuel Silvestri Reuters

O primerih okužb poročajo še iz Emilije - Romanje, kjer jih je devet, in Lacija, kjer je en primer okužbe.

Že tretja žrtev

Novi koronavirus je v Italiji zahteval tretjo smrtno žrtev. Umrla je bolnica, ki se je zdravila na onkološkem oddelku v mestu Crema v deželi Lombardija. Število okužb v Lombardiji je medtem preseglo 110, v celotni Italiji pa je okuženih okoli 150 ljudi, poroča italijanski spletni portal Sky TG24.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije