LOČEVANJE OTROK

Melania s svojo potezo šokirala svet

Nenapovedano je obiskala mejo med ZDA in Mehiko.
Fotografija: Melania Trump. FOTO: Ap
Odpri galerijo
Melania Trump. FOTO: Ap

WASHINGTON – Prva dama ZDA Melania Trump je danes nenapovedano obiskala mejo med ZDA in Mehiko, v času ko je administracija njenega moža Donalda Trumpa tarča kritik zaradi ločevanja migrantskih otrok od njihovih staršev.

Javnost je o obisku prvi obvestil ameriški predsednik. Prva dama je najprej obiskala neprofitni socialni center za migrantske otroke, nato pa še enega od nadzornih centrov obmejne policije, so sporočili iz njenega urada.

Melania Trump je pristala v McAllenu v Teksasu, od koder se je odpeljala v zavetišče, kjer je okoli 60 otrok iz Hondurasa in Salvadorja, starih med pet in 17 leti.

»Meni, da je pomembno, da so otroci pri svojih družinah«

»To je bila izključno njena zamisel. Hotela je iti sem,« je novinarjem, ki so spremljali prvo damo na poti v Teksas, povedala njena tiskovna predstavnica Stephanie Grisham. Dodala je, da se je želela sama prepričati o razmerah. »Podpira združevanje družin. Meni, da je pomembno, da so otroci pri svojih družinah,« je še dejala.

Na območje je odpotovala dan po tem, ko je Trump v sredo podpisal izvršilni ukaz, da bodo družine migrantov lahko ostale skupaj na meji z Mehiko in da otrok ne bodo več ločevali od staršev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije