EPIDEMIJA NA KITAJSKEM

Krematoriji delajo noč in dan, iščejo delavce, ki bi iz domov nosili trupla

Eden od krematorijev v Vuhanu je razpisal okoli 20 delovnih mest za štiriurno nočno delo.
Fotografija: Vznemirjajoči prizori iz Vuhana. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Vznemirjajoči prizori iz Vuhana. FOTO: Youtube

Krematoriji v osrednji Kitajski delajo 24 ur na dan, da bi lahko upepelili vsa trupla ljudi, ki so življenje izgubili zaradi koronavisursa covid-19. Po pisanju tujih medijev so tamkajšnje oblasti razpisale tudi zaposlitveni oglas, s katerim iščejo delavce, ki bi ponoči prenašali trupla umrlih iz domov.



Eden od krematorijev v Vuhanu, v središču izbruha epidemije, je razpisal okoli 20 delovnih mest za štiriurno nočno delo. Delavcu so pripravljeni plačati okoli 4.000 juanov, kar je okoli 510 evrov. Povprečna plača v Vuhanu je sicer okoli 1.073 evrov, radio Free Asia povzemajo tuji mediji. Na oglas se lahko prijavijo moški in ženske, stari med 16 in 50 leti, pri tem pa je pogoj, da morajo biti »pogumni in se ne smejo bati duhov«.



Na Kitajskem naj bi se do zdaj okužilo okoli dva tisoč ljudi, zaposlenih v zdravstvu, od tega je umrlo okoli šest ljudi. Skupaj naj bi virus doslej zahteval več kot 1.800 smrtnih žrtev, okuženih pa je najmanj 72.400 ljudi. To so uradne številke, do katerih pa je ena od prostovoljk v Vuhanu zadržana.



Kot je pojasnila, manjši krematorij v Vuhanu – v mestu jih je okoli osem – že zadnjih dvajset dni dela noč in na dan. V tem času so le v manjšem krematoriju upepelili nekaj sto ljudi in sproti ne utegnejo kremirati vseh, ki jih pripeljejo. Po njenih ocenah je v Vuhanu okuženih več kot pol milijona ljudi.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije