PREDVOLILNA

Janši se smeji: Šarca pustil za sabo

Anketa Pop TV: SDS prehitela Šarčevo stranko.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Stranka SDS Janeza Janše je 42 dni pred junijskimi parlamentarnimi volitvami prehitela Listo Marjana Šarca (LMŠ). Če bi bile volitve danes, bi namreč SDS volilo 13,5 odstotka volivcev, LMŠ pa 13,3, kaže anketa, ki jo je za Pop TV izvedla Mediana Pulse. Na tretje mesto se je z 8,5-odstotno podporo uvrstila SD.
Marjan Šarec. FOTO: Srdjan Zivulovic, Reuters
Marjan Šarec. FOTO: Srdjan Zivulovic, Reuters


SDS se je podpora volivcev v primerjavi s preteklim mesecem okrepila za skoraj tri odstotne točke, LMŠ je upadla za več kot odstotno točko, podpora SD pa ostaja skoraj enaka. Za vodilnimi tremi se je na četrto mesto uvrstila SMC z 4,4-odstotno podporo. Levico bi volilo 4,1 odstotka vprašanih, NSi 3,5, Desus pa 2,6 odstotka.

Skoraj četrtina vprašanih (24,6 odstotka) še ne ve, katero stranko bi izbrali, če bi bile volitve že danes. Nobene od obstoječih političnih strank ne bi izbralo 7,5 odstotka anketiranih, 6,3 odstotka vprašanih pa se volitev sploh ne bi udeležilo.

Anketo je med 11. in 19. aprilom s telefonskim in spletnim anketiranjem opravila Mediana Pulse na vzorcu 711 državljanov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije