S FACEBOOKA

Izumitelj Tesle po škandalu poniknil

Musk s facebooka izbrisal profila podjetij Tesla in Space X. 
Fotografija: Musk je očitno držal svojo besedo, saj v petek na facebooku ni bilo več mogoče najti nobene strani njegovih podjetij. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Musk je očitno držal svojo besedo, saj v petek na facebooku ni bilo več mogoče najti nobene strani njegovih podjetij. FOTO: Reuters

NEW YORK – Ameriški podjetnik in izumitelj Elon Musk je s facebooka izbrisal profila svojih podjetij Tesla in Space X, potem ko ga je zaradi obtožb o zlorabi osebnih podatkov na družbenem omrežju k temu pozval eden od uporabnikov twitterja. V preteklih dneh se je na twitterju trlo objav z oznakami #DeleteFacebook oziroma pozivov k izbrisu profila na facebooku, ki jih je sprožila afera britanskega podjetja Cambridge Analytica.

»Če si moški, izbriši stran Space X na facebooku,« je eden od uporabnikov pozval Muska. Ta pa mu je odgovoril: »Bom.«

Musk je očitno držal besedo, saj v petek na facebooku ni bilo več mogoče najti nobene strani njegovih podjetij niti njegovega osebnega profila.


Niso se še omehčali


Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberk (33) se sooča z največjo krizo od začetka delovanja tega sicer priljubljenega družbenega omrežja. Zaplet poskuša rešiti z vrsto izgovorov in obljubami, vendar mu kritikov še ni uspelo omehčati. Facebook, ki je bil ustanovljen pred 14 leti, je bil ustvarjen za zbliževanje ljudi, je še januarja dejal mladi milijarder.

Pretekli teden je izbruhnila afera v povezavi s podjetjem Cambridge Analytica. Žvižgač, ki je sodeloval pri ustanovitvi podjetja, je namreč razkril, da so informacije okoli 50 milijonov uporabnikov facebooka brez njihovega dovoljenja uporabili za manipuliranje javnega mnenja in predvolilno kampanjo sedanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa leta 2016. Tako Cambridge Analytica kot tudi Facebook sta sicer zanikala kakršno koli kaznivo dejanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije