NOVA TEORIJA

Inženir našel izginulo malezijsko letalo?

Avstralec trdi, da je našel razbitine letala, ki je izginilo marca 2014.
Fotografija: Del letalskega krila je leta 2015 naplavilo na otok Reunion. FOTO: Reuters.
Odpri galerijo
Del letalskega krila je leta 2015 naplavilo na otok Reunion. FOTO: Reuters.

SYDNEY – Strojni inženir Peter McMahon, ki se z raziskovanjem letalskih nesreč ukvarja že 25 let, trdi, da je našel izgubljeno letalo, ki je letelo med Pekingom in Kuala Lampurjem in je z 239 potniki ter člani posadke izginilo marca 2014. Veliko iskalno akcijo, ki je skupaj stala več kot 130 milijonov evrov, so januarja 2017 preiskovalci zaključili. Kaj točno se je zgodilo z letalom MH370, je tako ostalo skrivnost. McMahon naj bi bil razbitine letala našel s pomočjo fotografij Nase in Google Maps. Deli strmoglavljenega letala naj bi bili 16 kilometrov stran od otočka, ki leži severno od Mavricija.

Razbitine letala. FOTO: Zaslonski posnetek
Razbitine letala. FOTO: Zaslonski posnetek

Avstralski raziskovalec še zatrjuje, da so ameriške oblasti, ki so sodelovale pri iskanju letala, našle razbitine letala, vendar tega niso želele razkriti javnosti. Prav tako naj bi bili z lokacijo seznanjeni v Vietnamu, Maleziji in na Tajskem. »Zakaj so tiho? V tej zgodbi je nekaj, kar ne sme priti v javnost,« je dejal novinarju televizije Dailystar.


Razbitine, ki so jih oktobra 2016 našli na Mavriciju. FOTO: AP
Razbitine, ki so jih oktobra 2016 našli na Mavriciju. FOTO: AP

V času preiskave se je v medijih pojavilo ogromno teorij, kaj se je zgodilo z letalom. En del preiskovalcev je najprej trdil, da je letalo nenadzorovano brez upravljanja strmoglavilo v ocean, nato pa se je čez mesece pojavila drugačna teorija. Nizozemski preiskovalci, ki so vodili iskanje, so namreč razkrili, da letalo ni nenadzorovano padlo v morje, ampak ga je med padanjem nekdo upravljal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije