OVIRAN PROMET

FOTO in VIDEO: Sneg sprožil plaz, na cesto ne brez zimske opreme

Osrednji del Evrope in Balkan sta v snežnem primežu.
Fotografija: Zagrebško Sljeme. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zagrebško Sljeme. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Četrtkovo popoldne je prineslo kar nekaj snežnih padavin po Evropi. V Sloveniji je bilo, kot smo že poročali, snežink bolj ali manj za vzorec
Zastrašujoč je posnetek iz avstrijskega Saalbacha, kjer se je debela snežna odeja spremenila v plaz.

Zimske razmere na Hrvaškem in v BiH

Zaradi močnega vetra in snega med notranjostjo Hrvaške in Reko za tovornjake s prikolicami in vlačilce s priklopniki ni odprte nobene ceste, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak). Njihovi kolegi iz BiH pa so opozorili, da sneg ovira promet v večjem delu države, zlasti na severu in v osrednjem delu. Zaradi sneženja so danes zimske razmere na avtocesti Reka–Zagreb med odcepoma Bosiljevo in Kikovica. Zaradi močnega vetra je na jadranski magistrali v hrvaškem Primorju ponekod promet dovoljen samo za osebna vozila.

Razmere na cestah. FOTO: Hak, Večernji
Razmere na cestah. FOTO: Hak, Večernji
Hak dodaja, da sneži v Gorskem kotarju, Liki ter severni, severozahodni in osrednji Hrvaški. Opozarjajo tudi na poledico na cestah v notranjosti države, medtem ko dež in mokra cestišča ovirajo promet v Dalmaciji. Na avtocesti Zagreb–Split je pri južnem vhodu v predor Sveti Rok zaradi močnega vetra hitrost omejena na 40 kilometrov na uro.

V večjem delu BiH promet poteka upočasnjeno zaradi snega na cestiščih, medtem ko so v južnem delu države cestišča mokra in spolzka zaradi dežja, poroča AMZ BiH na svoji spletni strani. Možni so nanosi zemlje in kamnov na ceste.

V Črni gori in Srbiji promet zaradi vremena ni oviran. V Črni gori sicer opozarjajo na možno poledico in zmanjšano vidljivost, v Srbiji pa na rahlo sneženje v južnem in osrednjem delu države.




 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije