OPERACIJA V TUJINI

Družina Dolenec dočakala hčerino operacijo. Rodila se je brez mehurja in črevesa

Težko bolna 14-letnica končno na zdravljenje, a težave se tu ne končajo ...
Fotografija: Vanesa z mamo Kruno. FOTO: Help Vanesa Gofundme
Odpri galerijo
Vanesa z mamo Kruno. FOTO: Help Vanesa Gofundme

ZAGREB – Težko bolna 14-letna Vanesa Dolenec iz Koprivnice na Hrvaškem, ki je bila rojena brez ene ledvice, mehurja ter debelega črevesa in ki so ji kirurško že odstranili dve maternici in dve vagini, je hrvaški javnosti postala znana, ko je njen oče poklical v predsedniški urad Kolinde Grabar Kitarović in grozil, da bo vrgel bombo na zagrebški klinični center KBC Rebro ter zabodel zdravnika. Zaradi dogodka je bil tudi obtožen, a pred kratkim nepravnomočno oproščen.

Čeprav se je po poročanju hrvaških medijev Grabar Kitarovićeva zavzela za Vanesin primer in bo še letos odšla v ZDA na zdravljenje, pa se težki dnevi za družino nadaljujejo.

V ZDA Vaneso čaka vrsta operacij, kot so razširitev mehurja, uvajanje urinskega katetra in presaditev ledvic. Stroške za posege in bolniške storitve bo v celoti pokrilo hrvaško zdravstveno zavarovanje, je dejala Vanesina mama Kruna, a družini vseeno primanjkuje denarja za letalske vozovnice, vize, nastanitev, saj naj bi dekle ostalo na zdravljenju predvidoma do maja prihodnje leto.

Ker je družina Dolenec po besedah mame za zdravljenje hčere že porabila zadnjo kuno, se je odločila za pomoč obrniti še na ljudi. Potrebovali naj bi okoli 50.000 dolarjev, v zadnjem dnevu pa so na platformi za donacije Help Vanesa GoFundMe zbrali 2570 dolarjev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije