TURIZEM

Črno na belem: hrvaški hoteli so predragi

So letos Hrvati preveč navili cene letovanj celo za Nemce?
Fotografija: Mesto Rovinj. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Mesto Rovinj. FOTO: Marko Feist

Največji turistični sejem na svetu ITB je potrdil to, o čemer so že od začetka letošnjega leta polemizirali turistični delavci. Kot piše Jutarnji list, so za devet odstotkov upadle zgodnje rezervacije nemških turistov za poletne počitnice na Hrvaškem. Nemci so pri naših južnih sosedih že dolga leta med najštevilčnejšimi gosti.

V hrvaškem častniku so vzroke za to interpretirali zgolj kot odločitev Nemcev, da letos nekoliko počakajo z odločitvijo, kje bodo poleti letovali.
 FOTO: Getty Images, Istockphoto
 FOTO: Getty Images, Istockphoto

Morali bi znižati cene hotelov vsaj za 10 do 15 odstotkov

Morebiti pa so cene previsoke celo za nemške počitnikarje, ki sicer veljajo za goste z veliko kupno močjo. Na omenjeni turistični borzi so namreč hrvaškim hotelirjem iz agencije TUI svetovali, naj nekoliko znižajo cene. Po njihovem mnenju vsaj za 10 do 15 odstotkov. Ali pa ponudijo akcije, ki bodo gostom omogočile več ugodnosti za isto ceno. 

Hrvaški turistični minister se je predlogu zoperstavil in hotelirjem naročil, naj cen ne nižajo. Hrvaška turistična organizacija pa je dogajanje interpretirala z besedami: »Nema drame!« Njen direktor je prepričan, da morajo hotelirji delati na področju kakovosti in še izboljšati ponudbo, ne pa nižati cen.

Najbolj so se zgodnje rezervacije zmanjšale za Španijo, najbolj pa povečale za Turčijo, Egipt in Tunizijo. Nemce je spet začela zelo zanimati tudi Severna Amerika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije