INAVGURACIJA

Cirkus na Hrvaškem: himno zafušala, Josipo Lisac javno osramotili (VIDEO)

Zoran Milanović je prisegel, Josipa Lisac pa je himno odpela v svojem slogu, ki je bil všeč le redkim. Poslušajte!
Fotografija: Hrvaško himno je odpela znana pevka Josipa Lisac. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Hrvaško himno je odpela znana pevka Josipa Lisac. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Po sredini prisegi Zorana Milanovića kot petega predsednika Hrvaške od osamosvojitve je med Hrvati završalo. Hrvaško himno je sicer v svojem slogu odpela znana hrvaška pevka Josipa Lisac, a to mnogim ni bilo všeč. Njeno petje so primerjali s stokanjem in tuljenjem besnih psov. Hrvaški mediji so celo pisali, da je pri izvedbi himne pozabila besedilo.

»Kar je zapela, nima zveze s himno. Samo besede, vse ostalo pa je tuljenje, kot da smo na smrtni postelji,« je napisal eden od komentatorjev. »Naša himna je lepa, ko jo oseba poje s srcem in z dušo, a to ni Josipa Lisac«, je bila ostra druga komentatorka. »Takšne himne ne morem poslušati, razmesarila jo je«, »Bolje bi bilo, če bi jo Kolinda odpela«, »Josipin nastop bi opisal kot zavijanje šakalov in besnih psov«, »Bilo me je strah in očitno z razlogom«, »Izvedba himne je navaden cirkus in roganje«, »Tako jaz pojem, ko spijem preveč alkohola«, »To je bilo grozljivo, karikatura himne,« so le nekateri od negativnih komentarjev, namenjeni izvedbi Josipe Lisac, piše Index.



V mediju še pišejo, da je Josipa Lisac nepravilno odpela besedilo himne. »V navdihnjeni verziji je pomešala verze v delu o Savi in Dravi. Pa je odpela 'Teci Savo, Dravo Teci', kar ni prav, saj je najprej Drava in nato Sava,« so pisali in dodali, da se bo o njeni izvedbi himne še mnogo pisalo.

Na vprašanje novinarke, ali je bila zadovoljna z odpetim, je Josipa Lisac kratko odgovorila: »Tema.«

Slovesnost je bila sicer skromna in je potekala v predsedniškem uradu na Pantovčaku, saj se je novoizvoljeni predsednik odločil prekiniti tradicijo množičnih inavguracij na Trgu svetega Marka v Zagrebu. Na inavguracijo niso povabili gostov iz tujine.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije