PODKUPNINA

11-letnica podkupovala vlado

Novozelandka si je zaželela raziskavo zmajev. Prošnjo premierki je podkrepila s tremi evri.
Fotografija: Ardernova si je vzela čas za deklico.
Odpri galerijo
Ardernova si je vzela čas za deklico.

WELLINGTON – Premierka Nove Zelandije Jacinda Ardern je zavrnila podkupnino 11-letne deklice, ki je prosila vlado, naj izvede raziskavo zmajev. Deklica po imenu Victoria naj bi si želela telekinetske moči, da bi lahko postala trenerka zmajev. To je razkrila v pismu in mu priložila slabe tri evre gotovine.

Ardernova si je vzela čas za deklico.
Ardernova si je vzela čas za deklico.
Ardernova ji je odgovorila s pojasnilom, da trenutno njihova pozornost ni usmerjena v zmaje. Je pa pismu lastnoročno pripisala, da bo kljub temu pozorna na te zmaje. Prav tako jo je zanimalo, ali ti zmaji nosijo oblačila.

Pismo je zašlo na splet. FOTO: Fb
Pismo je zašlo na splet. FOTO: Fb
Pisemska korespondenca se je razkrila na spletni strani reddit, pisma je objavila Victorijina starejša sestra. Oglasil se je njen brat, ki je povedal, da je začela verjeti v telepatijo in podobne stvari, potem ko je gledala znanstvenofantastično nadaljevanko Stranger Things.


Pozneje je tudi Ardernova potrdila, da je pismo, ki je bilo poslano 30. aprila, resnično. V njem se ji je zahvalila, da jim je pisala. »Zelo so nas zanimali tvoji predlogi o jasnovidnosti in zmajih, a na žalost trenutno ne izvajamo dela na nobenem izmed teh dveh področij. Zaradi tega ti vračam denar za podkupnino in ti želim veliko sreče v iskanju telekineze, telepatije in zmajev.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije