ZANIMIV OGLAS

Čiko je doma, najditelj noče porscheja

Objavljeno 14. april 2015 09.33 | Posodobljeno 14. april 2015 09.33 | Piše: Mo. S.

Neka gospa je lastniku, ki je za psa ponujal svojega porscheja, ponudila svoja nemška bokserja.

ZAGREB – Zgodba o zdaj že najbolj znanem zagrebškem pasjem beguncu po imenu Čiko je dobila srečen epilog. Potem ko je bil njegov lastnik zanj pripravljen podariti celo svojega porscheja (letnik 1979),image so sedemletnega psa našli.

Noče porscheja

Lastniku ga je vrnil Nikola Gjanić, ki pa je ponujeno nagrado zavrnil, poroča hrvaški Jutarnji list. Povedal je, da na račun tuje nesreče ne želi imeti koristi, zato ključev avtomobila ne sprejme. »Tudi moja družina ima psa in lahko si mislimo, kako se je lastnik počutil vse te dni, ko je iskal svojega ljubljenčka in trepetal zanj,« je povedal in dodal, da je Čiko izreden pes in bi ga kar obdržali, če ne bi vedeli, da ga lastnik išče. Ob zavrnitvi nagrade je pristavil, da bi verjetno vsakdo ravnal enako.

Odkar so hrvaški mediji poročali o nenavadni nagradi za najditelja, pa je lastnik psa začel dobivati tudi nenavadne ponudbe. Našla se je na primer ženska iz Slavonije, ki mu je za porscheja ponudila svoja nemška bokserja ...

Humanitarna akcija namesto avtomobila

Naj spomnimo: Čikova avantura se je začela na veliko noč, ko je izginil z dvorišča. Preskočil je ograjo in odšel v neznano. Njegov lastnik je prečesal pol mesta in naokoli lepil plakate, ker se nihče ni oglasil, pa je najditelju ponudil nagrado v obliki avtomobila. V tem času je Čika našla družina Gjanić, ga nahranila in mu ponudila mesto za spanje. Sin Romano je očeta prosil, ali ga lahko obdržijo, toda družina je prek medijev izvedela, da psa iščejo.

Njegov lastnik se je odločil, da družino kljub vsemu nagradi. Po poročanju portala 24sata.hr bo družina najditeljica, ki je obenem tudi socialno ogrožena, v zahvalo dobila osnovne potrebščine za življenje. Čikov lastnik je skupaj s prijatelji organiziral humanitarno akcijo, s katero želijo družini, ki živi v težkih pogojih, pomagati. Mali Romano, ki obiskuje drugi razred, namreč nima najosnovnejših stvari. Zanje ne bodo zbirali le denarja, ampak tudi hrano, oblačila, obutev in podobno. Romano ima menda samo ene športne copate, nima kolesa, kaj šele računalnika in interneta.

Deli s prijatelji