BIZARNO?

Chavez: ZDA zastrupljajo latinskoameriške voditelje z rakom

Objavljeno 29. december 2011 15.30 | Posodobljeno 29. december 2011 15.35 | Piše: A. L., STA

Vse preveč voditeljev zboli za rakom, da bi to lahko bilo naključje, ugotavlja venezuelski predsednik.

Hugo Chavez na evroafriški turneji

CARACAS – Venezuelski predsednik Hugo Chavez je v sredo namignil, da ZDA zastrupljajo latinskoameriške voditelje z rakom, potem ko so argentinski predsednici Christini Kirchner ugotovili raka na ščitnici. Ker se tudi sam se bori z zahrbtno boleznijo, je to, kar se dogaja nekaterim voditeljem v regiji, po njegovih besedah »čudno, zelo čudno«.

Dokazov ni, le besede

»Ne bi bilo čudno, če bi razvili tehnologijo, s katero bi dali raka nekomu, ki tega ne bi niti opazil,« je menil Chavez, ki sicer ni ponudil nobenih dokazov za svoje trditve. V govoru vojakom, ki je bil usmerjen predvsem proti ZDA, je izrazil tudi »solidarnost« s Kirchnerjevo, ki jo čaka operacija na ščitnici prihodnji teden. Dejal je, da je bil prvi voditelj iz regije, ki jo je poklical in ji izrazil podporo.

Raka so diagnosticirali tudi brazilski predsednici Dilmi Rousseff, njenemu predhodniku Luizu Inaciu Luli da Silva in paragvajskemu predsedniku Fernando Lugu. Rousseffova in Lugo pravita, da sta raka prebolela.

Zelo čudno

»Težko je v tem trenutku razložiti, kaj se dogaja ... V skladu z zakoni verjetnosti je to, kar se nam nekaterim v Latinski Ameriki dogaja, čudno, zelo čudno,« ocenjuje Chavez, ki je sam uspešno premagal rakavo obolenje.

 

Deli s prijatelji