DRŽAVLJANSKA VOJNA

Brutalno pomorili 13 članov iste družine

Objavljeno 21. julij 2013 21.15 | Posodobljeno 21. julij 2013 21.15 | Piše: STA, M. U.

Državljanska vojna v Siriji vse bolj krvava.

Grozodejstva, ki so del sirskega vsakdana. Foto: YouTube

DAMASK – V Siriji je milica, ki podpira režim sirskega predsednika Bašarja al Asada, pomorila 13 članov iste družine, med njimi šest otrok, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Pomor se je zgodil v vasi Bajda ob Sredozemskem morju blizu mesta Banias.

»Tri neoborožene moške so pripadniki milice ustrelili in ubili pred domom. Oboroženi moški so nato vdrli v domovanje ter pobili še ženske in otroke,« je povedal direktor observatorija Rami Abdel Raman, ki pa je dodal, da ne ve, kako so bili ubiti otroci in ženske. »Obstajajo različna poročila. Nekateri pravijo, da so jih ustrelili, drugi, da so jih žive zažgali,« je povedal Raman in dodal, da je brutalen poboj morebiti spodbudilo sektaško sovraštvo.

Z zahoda le besede

Medtem pa je vedno bolj krvavi boj v Siriji danes v pogovoru za britanski BBC komentiral britanski premier David Cameron. Kot je dejal, se je Asadov režim v zadnjih mesecih morda res okrepil, a še vedno se da veliko storiti, da se pomaga sirskim opozicijskim silam. Obenem je sicer Cameron priznal, da je v sirski opoziciji »preveliko ekstremizma«, a vztrajal, da zmerne opozicijske skupine kljub temu zaslužijo podporo.

Deli s prijatelji