TERORISTIČNI NAPAD

Bruseljsko letališče ostaja zaprto tudi v sredo

Objavljeno 29. marec 2016 23.04 | Posodobljeno 29. marec 2016 23.04 | Piše: STA, Ma. F.

Letalska družba Adria Airways je sporočila, da bodo lete za Bruselj preusmerili v Maastricht.

BRUSELJ – Bruseljsko letališče ostaja zaprto tudi v sredo, so danes sporočili z letališča. Z današnjim sporočilom so zamrli upi, da bi po samomorilskih terorističnih napadih pretekli teden letališče odprli vsaj delno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na bruseljskem letališču so sicer danes preverjali naprave za prijavo potnikov in nove varnostne ukrepe. Kot je pojasnila tiskovna predstavnica letališča Anke Fransen, odločitev, da letališče ostaja zaprto, ni povezana z rezultati testov, ki so jih končali pozno popoldan. Po njenih besedah bodo rezultati znani v sredo zjutraj. Takrat bi lahko sprejeli morebitno odločitev o delnem odprtju letališča.

Belgijske oblasti so medtem danes znižale število smrtnih žrtev v terorističnih napadih s 35 na 32. Ministrica za zdravje Maggie de Block je tako na tviterju objavila, da so napadi na bruseljskem letališču in postaji podzemne železnice Maalbeek zahtevali 32 smrtnih žrtev, še 94 ljudi je v bolnišnici.

Predstavnik ministrstva za zdravje Geert Gijs je pojasnil, da je prišlo do zmede zaradi dveh seznamov ljudi, ki so umrli na kraju napadov ali kasneje v bolnišnici. »Izkazalo se je, da so bili trije ljudje na obeh seznamih,« je pojasnil.

Adria Airways je sporočila, da bodo lete za Bruselj v sredo preusmerili v Maastricht. Odhodni časi ostajajo nespremenjeni. Prevoz med letališčema Bruselj in Maastricht ne bo organiziran, bo pa Adria Airways povrnila ceno vozovnice z javnim prevozom med letališčema.

Deli s prijatelji