RAZKRITO

Bruseljski rabelj je pet let delal na letališču smrti

Objavljeno 21. april 2016 14.37 | Posodobljeno 21. april 2016 14.39 | Piše: STA, Mo. S.

Kot študent pa je v letih 2009 in 2010 poleti po mesec dni delal za čistilno podjetje, ki ga je najel Evropski parlament.

Trenutno najbolj iskan terorist v Evropi. Foto: Reuters

BRUSELJ – Eden od islamskih skrajnežev, ki sta se prejšnji mesec razstrelila na bruseljskem letališču in ubila več ljudi, je na letališču delal pet let, in sicer do 2012, je v sredo poročala belgijska televizija VTM

Najim Laachraoui je bil eden od dveh samomorilskih napadalcev, ki sta se razstrelila na bruseljskem letališču Zevantem 22. marca. Skrajneži so isti dan napadli še postajo bruseljske podzemne železnice. V napadih je skupno umrlo 32 ljudi.

Delal tudi v Evropskem parlamentu

Pet let, do leta 2012, je Laachraoui delal na bruseljskem letališču, najela pa ga je kadrovska agencija, je poročal VTM, ki ob tem ni navedel, kakšno delo je na letališču opravljal. Televizija je ob tem še navedla, da so uslužbenci na letališču po navadi podvrženi varnostnemu preverjanju, preden dobijo širši dostop, povzema francoska tiskovna agencija AFP. Belgijske oblasti tega uradno še niso potrdile.

V začetku aprila je sicer Evropski parlament razkril, da je eden od bruseljskih napadalcev pred leti dvakrat krajši čas delal kot čistilec na sedežu parlamenta v Bruslju. Kot študent je v letih 2009 in 2010 poleti po mesec dni delal za čistilno podjetje, ki ga je najel Evropski parlament. Predstavniki parlamenta identitete tega moškega niso razkrili, a mediji so poročali, da je šlo ravno za Laachraouija, ki je bil sicer nekdaj študent elektrotehnike. Osumljen je tudi, da je izdelal eksplozivne naprave za pariške teroristične napade novembra lani, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi.

Deli s prijatelji