PO ZAHODNOBALKANSKI POTI

Bruseljski klavec se je potikal po Sloveniji?!

Objavljeno 24. marec 2016 13.16 | Posodobljeno 24. marec 2016 13.16 | Piše: S. N.

Laachraoui je šel skupaj z Abdeslamom čez mejo.

BRUSELJ – Prijeti Salah Abdeslam naj bi med zaslišanjem v Bruslju priznal, da je več bombašev prispelo v EU z lažnimi sirskimi potnimi listi, in sicer najprej v Grčijo, nato pa poti zahodnega Balkana in prek Avstrije ter Nemčije vse do Pariza. Ali to pomeni, da so potovali tudi čez Slovenijo, ali pa so izbrali pot prek naše vzhodne sosede Madžarske, ni znano. Že pred časom smo poročali, da se je Abdeslam večkrat mudil v Avstriji, pristojne službe pa se trudijo pridobiti podatke, ali ima tudi pri njih sostorilce in pomagače, poroča OE24.at.

Povezave

Pred kratkim so iz pisarne belgijskega državnega tožilca sporočili, da so se podali v lov za Najimom Laachraouijem, ki je znan tudi kot Soufiane Kayal. Mimogrede, Laachraouija so evidentirali na mejnem prehodu med Madžarsko in Avstrijo septembra lani, v skupini pa sta bila tudi Abdeslam in Mohamed Belkaïd. Zadnji naj bi Abdeslamu pomagal uiti po teroristični akciji v Parizu, v nedavnem obstreljevanju v bruseljski četrti Molenbeek pa so ga policisti smrtno ranili. Mediji poročajo, da je bil Belkaïd po poklicu, tako je pokojnik navedel sam, slaščičar.

Abdeslam zanikal

Kljub povezavam med domnevnimi teroristi pa je Abdeslamov odvetnik Sven Mary po poročanju Telegrapha zanikal, da bi vedel za napade v Bruslju. Dodal je še, da si njegov klient želi čim prej v Francijo, zato ne bo nasprotoval izročitvi.

Po podatkih francoskih oblasti je v napadu v Parizu sodelovalo 30 oseb: 11 je mrtvih, 12 pridržanih, sedem pa jih je še na begu.

Deli s prijatelji