PROTI EU

Bruselj zapravlja čas za odločanje o velikosti kokošnjakov

Objavljeno 28. julij 2012 22.55 | Posodobljeno 28. julij 2012 22.54 | Piše: M. U., STA

Madžarski desničarski premier Orban ostro napadel evropske institucije.

Viktor Orban.

BUKAREŠTA – Evropski uradniki izgubljajo čas z »igračami za svinje«, medtem ko več stotisoč ljudi ostaja brez dela in skupna evropska valuta propada, je v okviru letnega srečanja študentov v romunskem mestu Baile Tusnad dejal madžarski premier Victor Orban. »Bruselj dragocene dneve in tedne zapravlja za to, da odloča o velikosti kokošnjakov,« je bil kritičen predsednik madžarske vlade.

 

Madžarski premier je z Brusljem pogosto v laseh. Nesoglasja v zadnjem času so bila povezana z vprašanji neodvisnosti madžarske centralne banke in madžarskega sodstva.

Inštitucije EU kot ovira pri razreševanju krize

»Oni predpisujejo, da je treba dati svinjam igračke, da se bodo z njimi igrale, razpoloženje gosakov pa je za EU pomembna tema,« je med drugim dejal Orban. Orban je prepričan, da inštitucije EU ranljive države članice ovirajo pri razreševanju krize. Zaradi tega je pozval k reformi evropskega inštitucionalnega okvira.

Madžarski premier je z Brusljem pogosto v laseh. Nesoglasja v zadnjem času so bila povezana zlasti z vprašanji neodvisnosti madžarske centralne banke in madžarskega sodstva.
 

Deli s prijatelji