NEOLIKANI TURISTI

Britanska bobija 

v španskem letovišču

Objavljeno 27. september 2015 15.18 | Posodobljeno 27. september 2015 15.18 | Piše: S. I.

Zaradi neolikanih turistov je Britanija na Balearske otoke poslala dva policista, ki bosta na Majorki in Ibizi patruljirala s španskimi kolegi.

Britanska policista med patruljo v Magalufu Foto: Reuters

Španski policisti na Balearskih otokih so dobili malce drugačne okrepitve v podobi dveh britanskih bobijev, kakor pravijo uniformiranim, a neoboroženim policistom. Za takšno sodelovanje so se odločili zaradi prevečkrat preglasnih in predivjih britanskih turistov, ki v poletnih mesecih množično obiskujejo španske Balearske otoke, med katere spadata slovita Majorka in Ibiza.

Balearski otoki so med najbolj priljubljenimi turističnimi destinacijami v Španiji, kamor vsako leto pride na milijone tujih turistov, ki si želijo vročega in predvsem stabilnega vremena. A med množico se znajde tudi kup neolikanih in pijanih posameznikov in skupin, ki zganjajo cirkus in na splošno mečejo slabo luč tako na svojo domovino kakor na ugled turističnih letovišč.

Z Majorke na Ibizo

Kakor so sporočili z britanskega veleposlaništva v Madridu, bosta bobija skupaj s španskimi kolegi najprej patruljirala v Magalufu na Majorki, nato pa bosta odšla v San Antonio na Ibizi. Oblečena bosta v tradicionalno britansko policijsko uniformo, kamor spada tudi značilno pokrivalo. »Prisotnost britanskih policistov bo opominjala britanske turiste, da je treba vedno spoštovati lokalne zakone in navade,« je povedal britanski veleposlanik v Španiji Simon Manley. Bobija bosta španskim policistom pomagala tudi pri primerih, kadar bodo imeli opravka z britanskimi žrtvami in storilci kaznivih dejanj na Balearskih otokih. Španski civilni straži, kakor se uradno imenuje njihova policija, so se v turističnih letoviščih doslej pridružili že policisti in policistke iz Nemčije, Italije, Portugalske in Maroka.

Deli s prijatelji