PREKINILA MOLK

Bratuškova: Vsega tega ni več lahko prenašati

Objavljeno 08. oktober 2014 14.19 | Posodobljeno 08. oktober 2014 14.47 | Piše: P. Pa.

V Junckerjevi ekipi niso niti potrdili niti zanikali še enega zaslišanja Bratuškove.

BRUSELJ – Junckerjeva tiskovna predstavnica je zanikala odstop Alenke Bratušek od kandidature. Pravi, da je povsem »normalno, da je nekaj drame«. Politični vrh v Bruslju pa naj bi po poročanju 24ur čakal na odločitev Mira Cerarja, da se končno izjasni glede Tanje Fajon ali svoje kandidatke.

Na vprašanje, ali je res Bratuškova zaprosila še za eno zaslišanje, je Natasha Bertaud dejala, da so to notranje zadeve, ki jih ne more komentirati.

Kakšne možnosti ima zdaj Juncker? Bo postala komisarka Fajonova ali bo ostal Potočnik image?

Po zaslišanju pa se je končno odzvala tudi bivša predsednica vlade in kandidatka za evropsko komisarko Alenka Bratušek. Na facebooku je zapisala: »Nisem odstopila, čeprav priznam, da vsega tega ni več lahko prenašati. Današnje govorice o mojem odstopu so izmišljotina in le nadaljevanje pritiska, ki se nad mojo kandidaturo izvaja že več kot mesec dni, posebej intenziven pa je v zadnjih dnevih. Žal so gonilna sila teh pritiskov moji sonarodnjaki in sonarodnjakinje, ki upajo, da bodo po mojem padcu sami prišli do kandidature. Moj nastop je bil res usmerjen v načelne odgovore. To je bila zavestna odločitev po mnogih posvetovanjih, tudi znotraj bruseljskih krogov. Če bi dajala bolj konkretne odgovore, pa bi me verjetno kritizirali zaradi njih. Šli so tako daleč, da so kritizirali moje petje pesmi italijanskega delavskega gibanja, napisane leta 1908, kar naj bi dokazovalo mojo naklonjenost komunizmu, mojo 'protievropskost' pa s tem, da sem naredila vse, kar je v moji moči, da v Slovenijo ni prišla trojka. Tako nizko smo padli. Recept za mojo diskreditacijo je bil spisan v Sloveniji, kar je od vsega skupaj najbolj grenko spoznanje. Pa to zdaj ni preusmerjanje pozornosti ali zanikanje lastne odgovornosti, to je zgolj kruto dejstvo.«

Deli s prijatelji