KRUTO

Brankica je priznala: Pobila sem 44 psov

Objavljeno 13. december 2013 13.12 | Posodobljeno 13. december 2013 13.12 | Piše: T. L.

Po grozljivi najdbi pasjih trupel v zavetišču Astor je jasno, da sta za poboj kriva njihova nekdanja skrbnica in tajnik društva. Za pse nista mogla ustrezno skrbeti, zato sta jih raje pobila.

Pes je mimoidočo ugriznil v obraz.

ZAGREB – Po grozljivem odkritju 44 pasjih trupel v zavetišču Astor na Jadranski aveniji je jasno: pse je pobila njihove prejšnja lastnica skupaj s tajnikom društva Astor. Policija je zaradi ubijanja in mučenja živali prijavila Brankico Crosetti (61) in tajnika društva Astor Daliborja Barića (37), poroča Jutarnji list.

Kriminalistična preiskava je pokazala, da sta se Brankica in Dalibor dogovorila za nakup sredstva za evtanazijo T-61, in to zato, kot sta zaupala preiskovalcem, ker nista mogla več dobro skrbeti za 44 psov. Dalibor je sredstvo za evtanazijo kupil, Brankica pa ga je, kot je sama priznala, 6. decembra okoli 15. ure psom vbrizgala. Obema grozi do enega leta zapora. Naj spomnimo: veterinarji so prijavo o pasjih truplih prejeli od občanke šele v torek.

Zbirateljica psov in mačk

Večernji list je danes pisal, da so poginuli psi tisti, ki so jih leta 2007 odvzeli Brankici Crosetti v Veliki Gorici. Takrat je namreč Crosettijeva, ki je iz Švice prišla v Gorico leta 2005, imela v hiši 60 psov in okoli 100 mačk. 

Takrat so s peticijo proti Crosettijevi nastopili sosedje, ki niso več mogli prenašati nesnage v soseščini, pse in mačke pa je odvzela veterinarska inšpekcija. Pse so namestili v hotel, za mačke pa je lastnica sama našla primernejše bivališče, in sicer pri društvu, ki skrbi za zlorabljene in zapuščene živali.

Brez denarja in z dolgovi

Crosettijeva je menda pogosto spala v avtu poleg barak, kjer so bili nameščeni njeni psi, ker je zapadla v velike dolgove, ki jih ni zmogla poravnati in je zato izgubila tudi stanovanje ter se znašla na hrvaški listi davčnih dolžnikov. Najprej so se pojavile govorice, da so pse pobili nezadovoljni upniki ter da je Crosettijeva z nekaj preživelimi psi odšla v Švico. No, zdaj seje izkazalo, da te zgodbe ne držijo.

Deli s prijatelji