TEORIJA ZAROTE

Bodo izkopali truplo in dokazali, da je Hitler umrl v Braziliji?

Objavljeno 13. november 2014 11.14 | Posodobljeno 13. november 2014 11.14 | Piše: P. Pa.

Živel naj bi s temnopolto žensko Cutingo, poznan pa naj bi bil kot »stari Nemec«.

Je umrl v bunkerju ali v Braziliji?

Leta 1945, ko je Adolf Hitler spoznal, da je Nemčija izgubila v drugi svetovni vojni, je njen voditelj naredil samomor v svojem bunkerju. V knjigi Hitler in Brazil – His Life and His Death (Hitler v Braziliji – njegovo življenje in njegova smrt) pa pisateljica trdi, da je nacistični voditelj zbežal iz svojega skrivališča in kot Adolf Leipzig leta 1984 umrl v majhnem mestu Nossa Senhora v bližini brazilsko-bolivijske meje.

Iskal je zaklad

Bizarno teorijo je v knjigi opisala Simona Renee Guerreiro Dias, ki trdi, da je Hitler umrl, ko je bil star 95 let, vse skupaj pa je v knjigi podkrepila s fotografijami. Verjame, da je najprej živel v Argentini, nato v Paragvaju, nazadnje pa se je ustalil v Braziliji. Tam naj bi iskal zakopani zaklad ob pomoči zemljevida, ki naj bi mu ga dali njegovi prijatelji in zaupniki v Vatikanu.

Da bi zakril svojo identiteto, je začel zvezo s temnopolto žensko znano pod imenom Cutinga, s tem naj bi dosegel to, da mu nihče ni mogel dokazati, da je diktator, ki sovraži vse, ki niso arijske rase. Pisateljica vztraja, da je treba izkopati posmrtne ostanke pokopanega Adolfa Leipziga in napraviti DNK-analizo. Dovoljenje za to naj bi že dobila.

Nova teorija zarote! Ji verjamete?

»Sprva sem se tudi jaz smejala temu. Danes pa sem prepričana, da je to res in da Adolf Hitler ni bil tukaj po naključju.« Pisateljica je dve leti preživela v omenjeni vasici in raziskovala svojo teorijo. Brazilcem naj bi bil poznan kot »stari Nemec«.

Pravi še, da jo obtožujejo, da so slike, na katerih je moški z brki kot Hitler, delo računalniškega programa. Starejša poljska nuna pa je moškega na sliki prepoznala kot Hitlerja. Profesor zgodovine na univerzi Mato Grosso Candido Rodrigues pa je dejal, da to ni nič novega. Da nove teorije o Hitlerjevem domnevnem življenju v Južni Ameriki in smrti v eni od teh držav ves čas prihajajo na dan.

 

Deli s prijatelji