POLOMIJA

Bo zaradi polomljene angleščine Ingrid letela z liste?

Objavljeno 13. marec 2013 09.33 | Posodobljeno 13. marec 2013 09.33 | Piše: P. J.

»Pipl mast trast as,« je dejala Ingrid Antičević-Marinović. Kot kaže ji vodstvo SDP po obupnem nastopu v Bruslju ne zaupa več.

ZAGREB – Ingrid Antičević-Marinović, nekdanja ministrica za pravosodje, najbrž ne bo postala zastopnica SDP v Evropskem parlamentu. Usoda Ingrid, ki je zaslovela s svojim 'znanjem' angleškega jezika, je v rokah hrvaškega predsednika vlade Zorana Milanovića, ki naj bi danes predstavil kandidate SDP na volitvah za evropske poslance, 12 predstavnikov bodo sicer volili 14. aprila.

Nekredibilna kandidatka

SDP bo dokončno potrdil svojo listo v soboto, ko se bo sestal glavni odbor stranke. Po informacijah, ki so pricurljale v hrvaške medije, pa je že jasno, da Antičević-Marinovićeve ne bo na listi SDP, saj bi lahko to imelo negativne posledice za listo SDP-HNS-HSU. Glavni vzrok za to naj bi bil njen zadnji nastop v Bruslju, ko je spregovorila v polomljeni angleščini. Po internetu in tudi drugih medijih so zaokrožile na njen račun številne šale, slišati pa je bilo tudi ogromno kritik. Mnogi so dejali, da se za državo ne spodobi, da v Evropski parlament pošljejo osebo s tako slabim znanjem angleščine. Na njen nastop sta se odzvala tudi Ivo Josipović in Hannes Swoboda. Medtem ko so v začetku skušali Antičević-Marinovićevo ubraniti pred javnimi kritikami, pa so zdaj vendarle spremenili svoje mišljenje zaradi premnogih negativnih reakcij v javnosti.

Če bi se Ingrid Antičević-Marinović znašla na listi, bi bil lahko ustvarjen vtis, da je SDP stranka, ki ščiti nekompetentne politike. Analitiki menijo, da bi večina njihovih glasov tako pripadla konkurenci. 

Deli s prijatelji