NASPROTOVANJE

Bin Ladnovo družino sprejeli iz humanitarnih razlogov

Objavljeno 28. april 2012 16.53 | Posodobljeno 28. april 2012 16.19 | Piše: S. U., STA

Tri bin Ladnove vdove, devet otrok in dva vnuka so v Savdsko Arabijo prišli v petek.

Pripeljani so bili pod strogim nadzorom in varstvom.

KAIRO – Po izgonu vdov in otrok pokojnega voditelja teroristične mreže Al Kaida Osame bin Ladna iz Pakistana in po njihovem prihodu v Savdsko Arabijo je Rijad izrazil pripravljenost, da družino sprejme iz humanitarnih razlogov, je danes poročal arabski časnik Al Šark al Avsat.

Bin Ladnove vdove – dve Savdijki in Jemenka –, devet otrok in dva vnuka so v Savdsko Arabijo prišli v petek, čeprav so savdskoarabske oblasti njihovemu prihodu najprej nasprotovale. Riad je sicer sporočil, da bodo družino sprejeli, saj člani družine niso imeli nič z delovanjem pred letom dni ubitega bin Ladna.

Po smrti Osame je sledil izgon

Bin Ladnovo družino so pakistanske oblasti zajele po likvidaciji terorističnega voditelja 2. maja lani v skrivališču v Abotabadu nedaleč od Islamabada. Bin Ladnove vdove so skupaj z dvema hčerkama najprej obsodili na krajšo zaporno kazen zaradi nezakonitega vstopa v Pakistan, temu pa je sledil izgon.

Njihova zaporna kazen se je iztekla v torek, nato pa je zaradi administrativnih zapletov trajalo še slabe tri dni, da so jih pospremili iz države.
 

Deli s prijatelji