KADILEC

Bill z najdražjo v ustih

Objavljeno 28. avgust 2014 10.28 | Posodobljeno 28. avgust 2014 10.30 | Piše: E. B.

Bill Clinton kadi najdražje cigare na svetu, za zaboj odšteje 25.000 dolarjev.

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton.

NEW YORK – Belo hišo naj bi po koncu mandata zapustila povsem obubožana, toda zakonca Hillary in Bill Clinton sta si, jasno, več kakor finančno opomogla. S politično kariero nekdanje prve dame in nagovori bivšega predsednika ZDA, ki za vsako gostovanje na kakšni prestižni univerzi iztrži več sto tisočakov, sta Clintonova še vedno na vrhu ameriške družbene smetane, kjer se seveda kadijo tudi najdražje cigare, večni simbol prestiža.

Točneje, znamenita blagovna znamka Gurkha (po nepalskih vojakih, ki so od sporazuma o indijski neodvisnosti iz 1947. še vedno pripadniki britanskih kraljevih sil), katerih kraljevske primerke redno naroča prav Clinton – za vsako pa odšteje neverjetnih 1000 dolarjev! Za vsak zabojček najdragocenejše serije His Majesty's Reserve – in nekdanji predsednik pri razkošnih naročilih menda ne skopari – se tako olajša za 25.000, je zaupal generalni direktor podjetja Gurkha Cigars Kaizad Hansotia: »Bill Clinton preprosto obožuje te lepotice!« Kar je Rolls-Royce v avtomobilski industriji, je Gurkha v proizvodnji cigar. Znamenita blagovna znamka izvira iz Indije, a so jo pred leti preselili v Dominikansko republiko, in ker je izdelava zelo zahtevna, je na leto na voljo le kakšnih 20 zabojev cigar, prepojenih s konjakom: da se je pri naročilu treba uvrstiti na seznam in potrpežljivo čakati kar tri leta, tako ne preseneča.

V družbi elitnih je menda tudi oskarjevec Matthew McConaughey, sicer pa so med naročniki po večini kronane glave in nesramno premožni podjetniki, Gurkha pa seveda ponuja tudi nekoliko cenejše užitke, tudi po skromna dva dolarja za cigaro. Clinton se je med dobo svojega predsednikovanja zadovoljil s serijo Grand Reserve Churchill, takšne cigare stanejo po enajst dolarjev – in z eno od takšnih menda tudi spolno zadovoljil pripravnico Monico Lewinsky med njunim škandaloznim razmerjem. 

Deli s prijatelji