S SVOJIMI KANDIDATI POGRNIL

Besni Trump za neuspeh krivi Melanio

Nekdanji ameriški predsednik jezen kriči na vse okoli sebe. Najbolj ga boli zmaga Rona DeSantisa na Floridi.
Fotografija: »Še posebno besen je zaradi Oza in krivi vse, ki so mu ga priporočili, vključno z ženo,« je tvitnila novinarka New York Timesa Maggie Haberman. FOTO: Mike Segar, Reuters
Odpri galerijo
»Še posebno besen je zaradi Oza in krivi vse, ki so mu ga priporočili, vključno z ženo,« je tvitnila novinarka New York Timesa Maggie Haberman. FOTO: Mike Segar, Reuters

Po zadnjih preštetih glasovih na vmesnih volitvah v ZDA so republikanci vse bližje zagotovitvi večine v predstavniškem domu kongresa, medtem ko je tekma za večino v senatu še odprta. Izid boja za predstavniški dom, kjer je za večino potrebnih najmanj 218 sedežev, še nekaj časa ne bo jasen, vendar se republikancem obeta zmaga. Jasno pa je, da je nekdanji predsednik Donald Trump na volitvah s svojimi kandidati pogrnil.

V Oregonu je postala guvernerka demokratska političarka slovenskih korenin Tina Kotek. FOTO: Reuters
V Oregonu je postala guvernerka demokratska političarka slovenskih korenin Tina Kotek. FOTO: Reuters

Volitve so sicer pokazale, da ima še vedno vpliv na republikansko stranko, a se ta zmanjšuje in republikanci ga počasi vse bolj vidijo kot sidro. Skrajni kandidati z njegovo podporo namreč v državah, ki so razdeljene, niso dosegali uspeha. Potem ko ni bilo napovedanega republikanskega vala, v stranki raste napetost med bivšim predsednikom in drugimi. Televizija CNN poroča, da je izjemno jezen in da kriči na vse okoli sebe ter išče nekoga, da nanj zvali krivdo. Za polomijo v Pensilvaniji naj bi krivil celo svojo ženo in nekdanjo prvo damo Melanio. »Še posebno besen je zaradi Oza in krivi vse, ki so mu ga priporočili, vključno z ženo,« je tvitnila novinarka New York Timesa Maggie Haberman. Zmaga demokrata Johna Fettermana proti Trumpovemu kandidatu dr. Mehmetu Ozu, dolgoletnemu voditelju zelo priljubljene dnevne oddaje o zdravju, je za zdaj edini odvzem senatnega sedeža na volitvah. Najbolj pa ga boli velika zmaga Rona DeSantisa na Floridi za nov guvernerski mandat. DeSantis je sedaj najmočnejša republikanska alternativa Trumpu za predsedniško kandidaturo na volitvah leta 2024.

V torek so potekale tudi volitve guvernerjev v nekaterih zveznih državah in v Oregonu na severozahodu ZDA je postala guvernerka demokratska političarka slovenskih korenin Tina Kotek, ki je premagala republikansko tekmico Christine Drazan. Kotkova je bila od 2013. na čelu predstavniškega doma Oregona in prva predsednica predstavniškega doma ameriške zvezne države, ki je odkrito priznala svojo homoseksualno usmerjenost. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije