OPROŠČEN

Berlusconi: Vračam se v politiko

Objavljeno 11. marec 2015 16.52 | Posodobljeno 11. marec 2015 16.52 | Piše: STA, K. K.

»Kdo bo Berlusconiju nadomestil trpljenje in politično škodo za vsa ta leta?« se je vprašala senatorka stranke Anna Maria Bernini.

Italijanski premier Silvio Berluconi

RIM – Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je po izreku oprostilne sodbe v primeru Ruby deloval presrečen, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Kot je napovedal danes ponoči, se vrača v politiko. »Zdaj se lahko končno spet v celoti posvetim politiki,« je po poročanju medijev dejal Berlusconi. Berlusconi je med drugim pohvalil vrhovno sodišče, ki ga je oprostilo. Oprostilna sodba se bo pozitivno odrazila tudi na njegovi opozicijski stranki Naprej, Italija. Odslej bo lahko z večjo mirnostjo nadaljeval svojo politično pot, ocenjuje APA.

Pa odškodnina?

Berlusconijevi odvetniki so po izreku sodbe dejali, da je ta oprostilna sodba zanje velika zmaga in da so zadovoljni. »Gre za dobro premišljeno odločitev, kar je dokazalo deveturno posvetovanje sodnikov pred izrekom,« je dejal Berlusconijev odvetnik Franco Coppi.

Privrženci Berlusconijeve stranke so medtem že napovedali, da bodo zahtevali odškodnino. »Kdo bo Berlusconiju nadomestil trpljenje in politično škodo za vsa ta leta?« se je vprašala senatorka stranke Anna Maria Bernini.

Nekdanja ministrica Stefania Prestigiacomo pa je menila, da »oprostitev Berlusconija dokazuje, da je bil celotni proces v primeru Ruby farsa, ki je bila uprizorjena od milanskega državnega tožilstva zato, da škoduje Berlusconiju«.

»Berlusconijeva oprostitev je čudovita novica. A Berlusconiju ne nadomesti tistega, kar je pretrpel v teh letih. Ta proces se sploh ne bi smel začeti,« je dejal tiskovni predstavnik stranke Giovanni Toti.

Deli s prijatelji