LOČITEV

Berlusconi: Sem žrtev komunističnih sodnic

Objavljeno 09. januar 2013 13.20 | Posodobljeno 09. januar 2013 13.21 | Piše: Mo. S., STA

Silvio Berlusconi upa na sprejemljivejši dogovor glede ločitve in preživnine nekdanji ženi.

Silvio Berlusconi.

RIM – Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi pravi, da je žrtev »treh feminističnih in komunističnih sodnic«, ki so v ločitvenem postopku med njim in zdaj že nekdanjo ženo Veronico Lario odločile, da bo moral nekdanji igralki plačevati zelo visoko preživnino.

Ostajata prijatelja

Berlusconi je v televizijski oddaji napovedal, da se bo zoper odločitev milanskega sodišča pritožil, upa pa tudi, da bosta z Larijevo dosegla sprejemljivejši dogovor, saj da sta v prijateljskih odnosih. »Obsojen sem bil na plačevanje 200.000 evrov na dan – to že veliko pove, kdo so milanski sodniki. Odločitev so sprejele tri feministične in komunistične sodnice. Je plačevanje tako visoke preživnine sploh sprejemljivo?« se huduje. Po njegovem gre za sodnice, ki ga zasledujejo že od njegovega vstopa v politiko leta 1994.

Draga ločitev

Italijanski mediji so že pred novim letom poročali, da bo Berlusconi svoji nekdanji ženi plačeval tri milijone evrov na mesec, kar je približno 100.000 evrov na dan, sam pa pravi, da gre za vsaj dvakrat toliko denarja. Larijeva se bo morala sicer odreči razkošni vili v kraju Macherio blizu Milana, v kateri je zadnjih 20 let živela z Berlusconijem in njunimi tremi otroki. 

Deli s prijatelji