OSUPLJIVO

Berlusconi prodal vilo za pol milijarde evrov

Objavljeno 12. avgust 2015 14.54 | Posodobljeno 12. avgust 2015 14.54 | Piše: E. B.

Bivši italijanski premier naj bi Villo Certoso prodal savdskim kraljevim.

Villa Certosa je gostila številne znane in pomembne.

RIM – Po treh letih mu je menda uspelo: Silvio Berlusconi naj bi svojo vilo na Sardiniji končno prodal, in sicer savdski kraljevi družini za osupljive pol milijarde evrov!

Villa Certosa, ki se baha z več kot 60 spalnicami, šestimi bazeni, amfiteatrom, dih jemajočimi mozaiki, prostranimi vrtovi in celo umetnim vulkanom, stoji tik ob vodi, skozi posebno varovano votlino pa poteka skriven prehod do posesti neposredno z morja, pišejo italijanski mediji. Spomnimo, nekdanjega premiera so nekaj časa preganjali opozicijski politiki, ker ni priglasil številnih del, ki so pošteno spremenila videz in namembnost vile in zemljišča, a se je Berlusconi pozneje uspešno izgovorili, češ da je šlo za spremembe v korist njegove varnosti, saj naj bi mu neznanci vztrajno grozili s smrtjo, preobrazbo posestva pa naj bi mu svetovali obveščevalci in njegov minister za infrastrukturo. Kakor koli že, Villa Certosa je v Berlusconijevih zlatih časih gostila številne znane osebnosti, tudi nekdanjega britanskega premiera in prvo damo, Tonyja Blaira in njegovo Cherie, nekdanjega ameriškega predsednika Georgea W. Busha in pa ruskega predsednika Vladimirja Putina. In številna mična dekleta, ki so jih po objavah spornih fotografij v reviji Oggi poimenovali Berlusconijevi angelčki, posestvo pa so mediji označili celo za harem.

Tajkun, čigar holding Finivest prodaja tudi 48 odstotkov nogometnega kluba AC Milan, naj bi pred dnevi sklenil pogodbo o prodaji posestva na Sardiniji s princem Mohamedom bin Najefom, savdskim premierom in prvim v vrsti za prestol, šušlja pa se še, da ta v resnici sklepa kupčijo za svojega strica, kralja Salmana bin Abdulaziza Al Saida

Deli s prijatelji