PREŽIVNINA

Berlusconi plačuje le še dva milijona na mesec

Objavljeno 19. september 2014 12.37 | Posodobljeno 19. september 2014 12.37 | Piše: K. C.

Milansko sodišče ugodilo Silviu Berlusconiju in znižalo preživnino za nekdanjo ženo.

Silvio Berlusconi.

Italijanski časopis Correre della Sera navaja, da bo Silvio Berlusconi svoji nekdanji ženi Veronici Lario po novem plačeval kar milijon evrov nižjo mesečno preživnino. Tako naj bi namreč odločilo sodišče v Monzi. Berlusconi je do zdaj nekdanji ženi nakazoval tri milijone evrov na mesec, kar je neverjetnih 100.000 evrov na dan. Nekdanji predsednik s tem vrtoglavim zneskom razumljivo ni bil zadovoljen, na odločbo sodišča se je pritožil, s čimer mu je uspelo privarčevati 12 milijonov na leto. Milanskemu sodišču se je zdela prej določena vsota previsoka, tako da se bo gospa Lario morala preživljati z dvema milijonoma na mesec. A to še ni vse: vrniti bo morala milijone, ki ji jih je Berlusconi po prvotni odločitvi sodišča plačal preveč – v treh letih od ločitve se je torej nabralo več kot 30 milijonov, sicer pa je do zdaj na bančni račun Silvia prejela že več kot 100 milijonov. Nekdanja žena je sicer zahtevala celo deset milijonov na leto več, kot jih je prejemala do zdaj.

Rekordno visoka preživnina

Sodišče v Monzi je leta 2012 Berlusconiju dodelilo rekordno visoko preživnino, 36 milijonov evrov. Sicer zelo bogat trikratni italijanski premier se je zbal, da bi zaradi visoke preživnine obubožal, in se je na to, kot rečeno, pritožil. Italijanski časopis Corriere della Sera je poročal, da so bile kot razlog za znižanje preživnine navedene gospodarske razmere. V ločitveni bitki je bilo poleg preživnine v središču tudi njuno bogastvo, predvsem razkošna vila Belvedere Visconti di Modrone, v kateri sta nekoč srečno živela. Sodišče jo je dodelilo Berlusconiju, vendar bi se ji z veseljem odrekel, če bi lahko plačeval pol manjšo mesečno preživnino.

Veronica Lario, nekdanja igralka, je bila z italijanskim medijskim mogotcem poročena več kot 20 let. Ločitev je bila uradna in dokončna februarja letos. Skupaj imata tri otroke, medtem ko sta se Silviu Berlusconiju rodila še dva. Veronici je prekipelo, ko so govorice o njegovih zabavah, na katerih je domnevno imel spolne odnose z mladoletnicami, postale stalnica in jih ni več hotela prenašati.

Deli s prijatelji