MED SOJENJEM

Beračica: »Daj mi, Sanader, vem, da imaš«

Objavljeno 16. april 2012 21.11 | Posodobljeno 16. april 2012 21.11 | Piše: T. L.

Začelo se je sojenje v največji korupcijski aferi na Hrvaškem.

Ivo Sanader.

ZAGREB – Ivo Sanader, nekdanji hrvaški premier in predsednik HDZ, je znova na sodišču: tožilstvo ga obtožuje zlorabe položaja in pooblastila predsednika vlade in HDZ v največji korupcijski aferi, ki je pretresla Hrvaško. Sanader naj bi skupaj s pomagači in prek podjetja Fimi media iz državnih podjetij črpal denar, ki ga je nalagal v 'črne fonde', uporabljali pa so ga za financiranje volitev in tudi za lastno bogatenje. 

Sanader je sicer krivdo v korupcijskem škandalu zavrnil, da pa ima nekdanji premier in strankarski prvak »nekaj pod palcem«, pa verjamejo hrvaški državljani. O tem priča dogodek, ki se je zgodil danes med odmorom in o katerem poroča Večernji list. 

K Sanaderju in njegovemu odvetniku Goranu Suiću je namreč pristopila starejša ženica in prosila za miloščino: »Daj mi, Sanader, vem, da imaš. Toliko vsega ste imeli.« Sanader ji je odgovoril, da je denar že dobila od odvetnika Suića, nato pa je ženico povabil v lokal, kjer se je z njim zadržala v kratkem pogovoru. V časniku ne poročajo, ali se je Sanader vseeno omehčal in ženici dal kaj drobiža. 

Deli s prijatelji